Tekintsük át, hogy milyen módszerekkel ellenőrizhetjük a gumiabroncsok épségét. Az első és egyben legszembeötlőbb dolog az a mintázat közé szorult kövek eltávolítása. Amennyiben ezt nem tesszük meg, úgy eljutnak a karkaszig és máris kereshetjük a megfelelő téligumi webáruház ajánlatát, mert le kell cserélnünk az abroncsot.
Amennyiben ikerszerelésű az abroncsunk akkor másokat is veszélybe sodorhatunk, hiszen ezek a kövek kirepülhetnek és mások gépjárművében igen nagy károkat okozhatnak. A gumiabroncsra tapadt olaj és egyéb foltok eltávolítása is fontos feladat, hiszen ezek a gumiabroncs anyagát roncsolhatják. A gumiabroncsok kopását igen sűrűn érdemes ellenőrizni, hiszen ha rendellenes kopást tapasztalunk, akkor az annak a jele, hogy valamilyen beállítási hiba lehet a futómű környékén. Azokon az utakon ahol számtalan gödör és kő is megtalálható, igyekezzünk lassabban haladni és mielőtt újra az aszfaltos útra hajtunk, végezzünk egy ellenőrzést.

Continental ContiWinterContact TS 810 téli gumi videó

Amikor parkolunk, akkor lehetőleg hanyagoljuk a járdára való felhajtást, hiszen az belső sérülést okozhat az abroncsnak. Ha megtörtént a baj, akkor a téligumi akció keretében pótolhatjuk a hibás abroncsot.
Amennyiben a parkolási probléma nyáron történt és akkor ment tönkre az abroncsunk, akkor érdemes a nyári gumi akció keretében abroncsot vásárolni. A legveszélyesebb és legszembeötlőbb gumiabroncs sérülés a hólyagosodás és szakadás, valamint a vágás. Ha az ilyen hibákat hordozó abroncsot tovább használjuk, akkor az üzemelés során, a réseken behatol a víz és a kavicsok is, amelyek azután életveszélyessé teszik a további közlekedést.
Ilyenkor azonnal el kell mennünk a gumis műhelybe, ahol szakszerűen leellenőrzik az abroncsot, hogy nem történt-e belső sérülés. Ha komolya a baj, akkor máris a gumiabroncs akció keretében meg kell vásárolnunk az új abroncsot, hiszen ezzel nem szabad viccelni. Ma már számtalan áruház kínálja termékeit az interneten keresztül és nagyon gyors házhozszállítást is vállalnak, így érdemes először itt körülnézni.

Hasonló bejegyzések