Amikor magán egészségbiztosításban gondolkodunk, mindenképp érdemes utána járni, hogy van-e lehetőségünk a munkahelyünkön a céges egészségbiztosításra. Bár még nem olyan népszerű lehetőség ez, mint a SZÉP kártya, de már egyre több vállalkozás és cég él ezzel a lehetőséggel, és biztosít magán egészségbiztosítást az alkalmazottai számára.

Ez a cégnek megéri, mert a biztosításnak kedvezőbb adóvonzata lehet, mint a béreknek, így béremelés helyett inkább ezt adja a dolgozóknak, emellett pedig biztosítja, hogy a munkavállalók könnyebben, gyorsabban jussanak egészségügyi ellátáshoz, szűrővizsgálatokhoz, ami pedig kevesebb munkából kiesett időt jelent a cég számára.

A díjak kérdése is érdekes. A céges biztosítás sok esetben jutalom, béren kívüli juttatás, prémiumjuttatás, így a munkavállalónak nem kerül semmibe, mert a cég fizeti. Sokszor a családtagokra is kiterjeszthető, így a családi egészségbiztosítást is megspórolhatjuk vele. Egyes céges egészségbiztosítások meglévő betegségekre is kiterjeszthetőek, érdemes rákérdezni erre is, ha a céges biztosításban gondolkodunk.

Hátrányok, melyekkel nem árt tisztában lenni

Amit nem árt tudni, mielőtt a céges egészségbiztosítás igénybe vesszük, hogy mivel a cég adja, ők fizetik, ők döntik el, hogy kinek is jár, illetve, hogy meddig. Sok cég teljesítmény alapján adja ezt jutalomként, de bármikor meg is szűntetheti, esetleg módosíthat a csomagokon is.

Mielőtt céges egészségbiztosítást választunk, érdeklődjünk utána, hogy mit tartalmaz, mert lehet, hogy csak egy alapcsomagról van szó, amit csak mi vehetünk igénybe, a családtagok nem. Azt is vegyük figyelembe, hogy a biztosítás is módosítható, erről pedig nem mi fogunk dönteni, hanem a cég.

Persze, ha bármilyen változás történik, akkor arról a cég jó esetben értesít minket, de megeshet, hogy ez valami miatt elmarad, a végén pedig kénytelenek vagyunk mi állni a felmerülő költségeket.

Mielőtt döntés hozunk arról, hogy kötünk vagy nem kötünk magán egészségbiztosítást, mindenképp érdeklődjünk a céges lehetőségekről, mert lehet, hogy nem mindenkinek jár ez a lehetőség, csak meghatározott személyeknek, megadott teljesítmény után stb.

Hasonló bejegyzések