Sokan manapság már nem is töltenek le egy filmet a számítógépükre, hanem egyszerűen csak rákeresnek a keresőkben, és megpróbálják online nézhető változatban megtekinteni.

Az első lépések – keresővel

Ha már megvan milyen filmet szeretnénk megnézni, akkor keressünk rá a keresőben a nevére, és biggyesszük a végére azt, hogy online. Amennyiben a film címe eredetiben és magyarul is ugyanaz, akkor azt írjuk, hogy online magyarul. (Hiszen akkor valószínűleg az eredeti nyelvűeket fogja legelőször kidobni).
Ezután rengeteg oldalt ki fog dobni a kereső, érdemes többet is végigbogarászni, mert sok oldal csak a reklámokra való kattintás miatt jön létre, nincs is mögötte valós tartalom. Ne álljunk meg a kereső első egy-két oldalán, bátran menjünk hátrébb. Ha nincs meg a film, akkor lehet, hogy nem található fent magyarul, próbálkozzunk az online felirat kifejezéssel, hátha úgy sikerrel járunk. Jobb megnézni a bennünket érdeklő filmet feliratosan, mint sehogy, úgyhogy ne vessük el ezt a lehetőséget sem.

Ismerjünk meg oldalakat!

Miután már a keresővel való online filmkeresésben járatosak vagyunk, a nekünk szimpatikus oldalakat mentsük el a könyvjelzőbe. Ezeket az oldalakat előszeretettel szokták megszüntetni szerzői jogok megsértése miatt, de ha a tulajdonosok nem tárolják a szervereiken a mozikat, akkor valószínűleg sokáig élvezhetjük az online filmes oldal nyújtotta előnyöket.
A jól működő online filmes oldalakon, blogokon általában nagyon sok film megtalálható, érdemes körbenézni, valószínűleg találunk olyan darabokat, amiket már régóta meg szeretnénk nézni, de valahogy soha nem volt rá gondolatunk rákeresni, vagy a tévében megnézni.

Hasonló bejegyzések