A digitális átállás első hulláma július 31-ig megtörtént, de még sok megye van, ahol még nem kerültek be az a set-top-boxok az otthonokba. Mit is jelent a digitális átállás? Kell tenni valamit? Dobhatjuk el a távirányítónkat? Erre keressük a választ.
Eddig is volt lehetőség kódolatlanul fogni csatornákat, az M1, az RTL Klub és a TV2 volt szabadon fogható. A digitális átállás időszaka után további négy csatorna lesz fogható ingyenesen: M2, a Duna TV, a Duna World és az Euronews. Az új csatornákon felül rádióadókat is lehet majd fogni, a Kossuthot, a Petőfit és a Bartókot.
Míg régen semmi nem kellett a kódolatlan csatornák fogásához, addig most már szükség van egy set-top-boxra is, különben nem lehet majd tévézni.
Hol lesz október 31-én az átállás? Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, továbbá az alábbi megyék egyes részein: Vas, Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Komárom-Esztergom. Elképzelhető, hogy ezen megyék valamelyikében él, de már átállt, az első hullámban már sok helyütt megtörtént a digitális átállás.
Az átálláskor kap egy set-top-boxot és egy távirányítót, amely az analóg jeleket átalakítja digitális jelekké. Nem kell kidobni sem a tévét, sem a jelenlegi távvezérlőjét! Annyi változás történik, hogy a későbbiekben két távkapcsolóval  tudja majd kezelni a készüléket és a set-top-boxot. Azok számára, akik szociálisan rászorultak, van lehetőségük támogatást kérni, az NMHH segít beszereltetni a szükséges set-top-boksz készüléket és antennát.
Az átállás kizárólag azokat érinti, akiknek van tévéjük, de előfizetésük nincsen egyik szolgáltatónál sem. Bővebb információ a digitális átállásról: Kattintson ide

Hasonló bejegyzések