A wellness programsorozat egyre közkedveltebb az emberek körében. Ma már nem csak az elit képes ezeket a szolgáltatásokat megfizetni, a hétköznapi embereknek is megfizethetővé vált, így egy-egy hosszú hétvégére sok család választja kikapcsolódásnak ezt a tevékenységet. Előnye, hogy stressz-csökkentő hatása segítségével óvja az egészségünket is.

A mindennapi életben rengeteg betegség kiváltó oka a stressz, kutatások szerint a felnőttek egyre nagyobb része szorong és küszködik a következményeivel. Gyakori fejfájás, levertség, étvágytalanság, aluszékonyság vagy éppen álmatlanság mind-mind idegi alapon előidőzhető tünet lehet. A mindennapi rohanás, munkahelyi hajtás, háztartás, családi problémák miatt az ember képtelen megállni egy pillanatra és önmagára figyelni. Hogyan is csökkentheti a wellness a stresszt?

A wellness pozitív hatásai

A wellness tulajdonképpen a vízhez kapcsolt tevékenységek összessége, mely során kipróbálhatják a jakuzzit, szaunát, úszást stb. Természetesen a programsorozat közé tartozik még a masszázs, bőrszépítő kúrák, pakolások, egészséges táplálkozásról szóló előadások stb.. A szaunák köztudottan számos jótékony hatással rendelkeznek. Fejlesztik az állóképességet, méregtelenítik a testet, erősíti az immunrendszert, segít a fogyásban (20 perces kúra, 80 fokon több mint 500 kalóriát éget el), társas kapcsolatok ápolására kiváló, fiatalít, felfrissít.

A jakuzzi kiváló stressz űző, a meleg víz hatására a test ellazul, ezáltal egy pihentető fázisba tud lépni mely során az elme is kikapcsolhat. Álmatlanságban szenvedőknek is kiváló választás lehet. Használata továbbá hatásos még nőgyógyászati problémákkal küszködőknek, mozgásszervi problémákkal szenvedőknek, sebészeti műtétek utókezelésére váróknak vagy bőrgyógyászati problémákkal bajlódóknak egyaránt.

A masszázs a vitalitás megőrzésére, visszanyerésére, betegségek gyógyítására, megelőzésére, izmok ellazítására, illetve a keringés javítására is hatékony. Egészségmegőrző kúrák minden korosztálynak ajánlott. A fiatalabb korosztály pedig manapság pedig már inkább szilveszteri partik és az év közbeni programok miatt is meglátogatja hazánk termál vizeit és wellness szállóit.

Hasonló bejegyzések