jól megválasztott ortopéd matrac segítségével könnyedén lehet tehermentesíteni a testünket az éjszakai alvás során. Elterjedt, hogy csak a nagyon kemény fekhely az ideális, pedig ez nincs így.

Milyen legyen egy ortopéd matrac?

Az ortopéd ágybetéteknek ugyan valóban kell keménységgel rendelkeznie, de a túlságosan kemény fekhely sem jó, hiszen a gerinc közbülső részének nem lesz semmiféle támasztéka. A nagy keménység miatt nyomáspontok alakulnak ki, például a vállnál és a térdnél. Ráadásul a túlzott keménység a vérkeringést is lelassíthatja, ami szintén nem tesz jót a szervezetünknek.

Miért jó az ortopéd ágybetét?

Az ortopéd matracok azért jók, mert anatómiailag képesek megfelelően alátámasztani a gerincet. A keményebb fekhely kedvelőinek ajánlottak elsősorban, illetve azok számára, akik valamilyen ízületi bántalomban, hátfájással, lumbágóval rendelkeznek. A megfelelően alátámasztott test miatt enyhülhetnek a panaszok, és megállítható a további romlás.

Kiknek ajánlott?

Ilyen matracot nemcsak hátproblémával rendelkezők számára ajánlott megvásárolni, hanem akár egészen kicsi kortól hozzá lehet szoktatni a gyerkőcöket a keményebb alvóhelyhez. Akik oldalt fekve térnek nyugovóra, számukra elsősorban az ortopéd memóriamatrac ajánlott. A memory matrac a testről milliméter pontossággal képes lenyomatot venni. A memóriamatracok segítségével rendkívül jó alátámasztás alakul ki, nem alakulhatnak ki gerincproblémák. Lehetőség van az ortopéd matracra fedőmatracként tenni a memoryt, ami formakövetést biztosít.

Mire figyeljünk vásárláskor?

  • Kerüljük a túlságosan olcsó termékeket
  • Ne vásároljunk nagyon kemény matracot
  • Ne vegyünk túl puha matracot sem
  • Ne adjunk ki pénzt olyanért, ami nem követi a test ergonómiáját
  • Hanyagoljuk azokat a matracokat, amelyre nem kapunk garanciát
  • Keressünk másik típust, ha a matrac nem képes megfelelően alátámasztani a testünket

Hasonló bejegyzések