Viták minden házasságban, kapcsolatban vannak, ez természetesen normális is, hiszen a felmerülő problémákat, nézeteltéréseket inkább beszéljük meg, mint söpörjük a szőnyeg alá. Vannak olyan témák, kérdések, melyek gyakran vezetnek vitákhoz, lássuk melyek a leggyakoribbak.

– gyerekek: nem is gondolnánk, de a házasságokban a leggyakoribb vidító forrás a gyerek (már, ahol van). A leggyakoribb, hogy a fegyelmezés vagy a nevelés kérdésében nem értünk egyet párunkkal. Az egyet nem értés pedig gyakran vezethet vitákhoz, de akár férfi problémákhoz és váláshoz is.

– házimunkák: ez sok kapcsolatban vitás kérdés. Régen, talán még a szüleink idejében is a házimunka főleg a nőkre hárult, a férfiak pedig a kenyérkeresők voltak. Manapság azonban a hölgyek is éppúgy dolgoznak, mint a férfiak, de az elvárás sok úr fejében megmaradt, hogy a házimunka változatlanul a nők dolga. Ez a nézet pedig gyakran vezethet egy kapcsolatban vitákhoz.

– kommunikáció: a leggyakoribb ok, ami miatt egy kapcsolat szakítással végződik pont az, hogy nem megfelelő a kommunikáció. A hölgyek jobban ki tudják fejezni magukat verbálisan, mint a férfiak, akik hajlamosabbak arra, hogy bezárkózzanak, és ne mondják ki, ami épp foglalkoztatja őket.

– munka: a munka is egy olyan téma, ami sok kapcsolatban szül vitákat. Vagy azért, mert az egyik fél túl sokat dolgozik, vagy, mert épp túl keveset. Esetleg sokat panaszkodik a munkájára. A munka kérdése pedig kéz a képben jár az anyagi kérdésekkel is, ez pedig szintén egy nagy veszekedések kirobbantója szokott lenni.

– pénz: ahogyan arra már az előző pontban is utaltunk, a pénz, illetve az anyagiak sok vitát okozhatnak egy kapcsolatban. A közös kassza éppúgy, mint a külön pénztárca. Nagyon sok vita születik az eltérő pénzkezelési szokásokból is, de az eltérő igényekből, illetve költésekből.

– rokonok: talán nincs is olyan házasság vagy kapcsolat, ahol ne próbálna valamelyik fél rokona, jellemzően a szülők beleszólni a kapcsolat alakulásába ilyen vagy olyan módon. Az anyukák/anyósok szokták a legnagyobb feszültségeket generálni, mert biztosan van valami véleményük arról, ahogyan a pár az életét éli. Ha pedig a pár egyik tagja az anyukájának ad igazat a párjával szemben, az bizony komoly vitákat robbanthat ki.

Hasonló bejegyzések