A CBD, vagyis a kenderolaj felhasználása már széles körben elterjedt. Használják a szépségiparban, egészség megőrzés céljából étrend-kiegészítőként, de a sportolók körében is egyre elterjedt, mivel meglehetősen széles a felhasználási módja. Különböző hatást érhetünk el edzések előtt vagy után használva, de akár edzések közben is kifejtheti jótékony hatását.

A felhasználását már nemzetközi szinten is engedélyezték, és a CBD-t már a doppingért felelős bizottságok, mint a World Anti-Dopping Agency (WADA) és az United States Anti-Dopping Agency (USADA) sem minősítik doppingszernek.

Emiatt tehát edzések közben bátran használható. A versenyek alatt azonban sokan tartanak a használatától, mégis csak a marihuána egyik összetevőjéről van szó.

A félelem ugyanakkor alaptalan, hiszen a kifejezetten sportolók számára készült készítmények és szerek nem tartalmaznak, és nem is tartalmazhatnak THC-t, vagyis a marihuána másik, tudatmódosításért felelős molekuláját. Alapvetően a készítmények sem marihuánából készülnek, hanem kenderből, ami a Cannabis Sativa nem pszichoaktív változata.

Miért és mikor célszerű használni? 

A CBD-nek alapvetően számos pozitív hatása van a sportolókra, attól függően, hogy az edzés melyik szakaszában használják. Edzések előtt az energizálásban, az edzések közben az izomgörcsök csökkentésében, edzések után pedig a regenerálásban van szerepe. Ugyanez igaz a versenyekre is.

A versenyek előtt szedve csökkenti a stresszt, segít a jobb koncentráció elérésében, mivel motiváltabbá, energikusabbá tesz. A szorongást is csökkentheti, ami egy verseny előtt még a leggyakorlottabb sportolóknál is nagy segítség lehet.

Emellett a versenyek után lazításban is használható. Mivel a regenerálásban komoly szerepe van a CBD-nak, ahogyan az edzések, úgy a versenyek után is használható. A CBD már számos készítményben benne van, léteznek tapaszok, kapszulák és krémek, melyek kifejezetten sportolók számára készülnek.

Ez a THC mennyiségben is meglátszik, mivel ennek a molekulának a tartalma ezekben a készítményekben nulla, hiszen máshogy nem is lehetne őket használni.

Szerző: myhempstore.eu

Hasonló bejegyzések