A fogyókúrák, diéták, edzések, testépítés és egészséges életmód mánia korát éljük, így nem csoda hát, ha napról napra üti fel fejét újabb és újabb módszer. Az egyik érdekes, sokak által kipróbált súlyvesztést elősegítő megoldás a fagyidiéta, ami édes élvezetekkel ígér fogyást. Az élvezeti ételek nagy befolyást gyakorolnak életünkre, sokan a csokoládét nem tudják mértékkel fogyasztani, ugyanúgy, ahogy mások az alkohollal vagy a cukros üdítőkkel szenvednek.
A csokik, édességek a komoly súlygyarapodás mellett egészségügyi problémák tömkelegét okozhatják, mint például cukorbetegség, magas vérnyomás, bőröregedés, koleszterin problémák stb. A fagyidiéta tehát elég komoly gondokat okozhat, nézzük meg kicsit közelebbről!

Csoki Webáruház – Csupa Csoki 🙂

A fagyidiéta úgynevezett monodiéta, ami azt jelenti, hogy a fogyást testünk egyetlen étel bevitelével éri el, mégpedig amolyan méregtelenítő módon, hiszen az emésztőrendszer pihen, fel tudja dolgozni szervezetünk azokat is, amik eddig csak tárolódtak, mivel nem kerül be újabb adag belőlük. Igen ám, de a fagyidiétával cukrokat, édesítőket, tejet, csokoládét, ízfokozókat és hasonlókat viszünk be, mégpedig nagy mennyiségben. Nagyon csábító, hogy a különféle, finom csokoládés, mogyorós, gyümölcsös fagylaltokat ehetjük egész nap, diétára hivatkozva, de kalóriában nem biztos, hogy mínuszt érünk el. Pedig fogyni csak akkor lehetséges, ha a felhasznált kalóriamennyiség nagyobb egy adott időszakra nézve, mint a bevitt. Hogy is van ez akkor?
Az a helyzet, hogy a fagyidiéta nem is olyan fincsi, mint azt elsőre gondolnánk. Nem arról van szó, hogy a csokoládés, mandulás, mogyorós fagyikat tömhetjük magunkba. De nem ám! Kizárólag víz alapú, gyümölcsös fagylaltokkal csillapíthatjuk éhségünket, ráadásul ezekből is csak annyit fogyaszthatunk egy nap, amekkora adag kalóriamennyisége nem haladja meg az 500-at. A fagyidiéta ideje alatt gyümölcsöket és zöldségeket ehetünk, de fagyival együtt csupán 1100 kalóriát vihetünk be napi szinten.
Nagyon fontos, hogy a fogyókúra alatt nem szabad elcsábulni, a fagyikat nagyon is kritikus szemmel kell összeválogatni és nem tehetünk magunkat olyan engedményeket, hogy csokiöntettel, tejszínhabbal, csokidarabkákkal bolondítjuk az ebédet.
A fagyidiéta hátrányairól is szót kell ejtenünk, mert amellett, hogy heti 3 kilós fogyást ígér, egyszerű, sajnos sok kárt okozhat szervezetünkben. A fagyi hideg, az emésztőrendszerbe kerülve megfázásos tüneteket idézhet elő, aminek görcsök, hasmenés lehet a vége. Arról nem is beszélve, hogy több ilyen apró emésztőrendszeri probléma után könnyebben alakulhat ki a szörnyű irritábilis bél szindróma, főleg, ha egyoldalú és a szervezet számára szokatlan étkezést folytatunk. A fagylaltok, melyek cukor nélküliek, rendszerint valamilyen édesítőszerrel készülnek, ilyen például az aszpartám, melyről kiderült, roppant káros szervezetünk számára. A szervezetünk ráadásul napi szinten szüksége van szénhidrátra, fehérjére, zsírokra és nagyon változatos vitaminokra, nyomelemekre, ásványi anyagokra. Az egyoldalú, ócska minőségű táplálkozás ezt nem biztosítja, így hiánybetegségeket kaphatunk fogyásunk mellé.

Hasonló bejegyzések