Míg korábban a diéta abból állt, hogy az emberek teljes mértékben megvontak maguktól dolgokat, ma már számos módja van annak, hogy koplalás, és éhezés nélkül szabaduljunk meg a súlyfeleslegünktől. Az sem ritka, ha az ember nem is tud választani a rengeteg-féle diéta közül, de fontos megtalálni a számunkra legideálisabbat.

Első sorban fontos tisztázni azt, hogy mi a célunk az életmódváltással. Fogyni szeretnénk, súlyt megtartani, esetleg a testépítésbe szeretnénk belefogni?
Minden esetben más és más diéta lehet számunkra a tökéletes, arra azonban mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy minden esetben az egészség legyen előtérbe helyezve.

Így fogynak manapság az emberek

A 30 napos diéta során sovány húsokat, tojást, sok zöldséget és gyümölcsöt, halakat és tengeri herkentyűket is fogyaszthatunk. Ezt gyakran egyfajta méregtelenítő diétának is szokták nevezni, hiszen ennek az étkezésnek köszönhetően megszabadul szervezetünk a káros méreganyagoktól. A Zóna diéta is igen népszerű napjainkban, ilyenkor a zöldség és gyümölcsfogyasztás mellett előtérbe kerülnek az alacsony zsírtartalmú fehérjék, a gabonák és a keményítők.

Ez a diéta az uptodate.com szerint a kevésbé szigorú diéták közé sorolható, ennek köszönhetően ezt a fogyókúrát hosszú távon is meg lehet tartani.

A diétánk megkezdésekor gyakran felmerül az emberekben az a kérdés, hogy érdemes lehet-e kipróbálni a különböző fogyókúrás termékeket, készítményeket. Ma már nagyon sok fogyasztó csodaszer, fogyókúrás kapszula található meg a boltok polcain, de szakemberek véleménye szerint ezekkel jobb óvatosan bánni, hiszen rengeteg köztük a silány minőségű, rossz étrendkiegészítő.

A jó fogyasztó kapszulák abban tudnak segíteni nekünk, hogy csökkentik az étvágyat, ennek köszönhetően nem fogjuk folyamatosan éhesnek érezni magunkat. Könnyebben ellen tudunk állni a nasiknak, illetve a főétkezések alkalmával is jóval kevesebb étellel jól fogunk tudni lakni.

Azt azonban fontos kiemelni, hogy ha ki szeretnénk próbálni valamilyen fogyókúrás készítményt, minden esetben nézzük meg az összetevőket, hiszen ebben az esetben sem csak a hatékonyság, hanem az egészség a fontos. Szerencsére ma már számos fogyókúrás termék van, amely teljesen természetes összetevőkből áll, így a gyógynövények segítségével tudják lecsökkenteni az étvágyunkat, vagy éppen felgyorsítani az anyagcserénket.

Hasonló bejegyzések