zuhanykabin használata egyre jobban elterjed a világban. Oka az, hogy kis helyigényű, és igen esztétikusan meg lehet csinálni, sokkal többféle módon lehet variálni, mint egy hagyományos kádat.
Számtalan zuhanykabin létezik, a hagyományostól elkezdve az ilyen-olyan masszírozóig, a variációk száma végtelen. A kis helyigény miatt előnye még, hogy idősebbek, gerincbetegek is egyszerűen használhatják. Az idősek nagy problémája, hogy nem tudnak bemászni a kádba, és onnan kijönni, egy gerincbeteg ember sem tud behajolni, hogy megmossa a haját. Ez a probléma a zuhanykabinnal szinte teljesen megszűnik.
A zuhanykabint és a zuhanytálcát szintén kell tisztítani időről időre, hogy ne merüljön fel súlyos probléma.
Mitől dugulhat el egy zuhanytálca és mit kell csinálni, ha ilyesmi történik?
A lefolyók nagy ellensége a haj, a szöszök, szőrök mellett a túlságosan sok bevitt anyag, zuhanytálca esetében a samponok, balzsamok, tusfürdők használata okozhatja a leghamarabb a dugulást. Ezek a termékek a lefolyó falát zsírossá teszik, és nem tud lefolyni a víz. Ezzel természetesen nem azt mondjuk, hogy hanyagoljuk el ezen termékek használatát, csak próbáljuk meg nem feleslegesen beleborogatni a zuhanytálca lefolyójába.
Ha úgy érezzük, a víz a szokásosnál lassabban folyik le, akkor folyamodhatunk házi praktikákhoz. A kevésbé súlyos problémákon általában szokott segíteni a lefolyótisztító. Amennyiben súlyos a baj, mindenképpen hívjuk duguláselhárító szakembert, mert a zuhanytálca szétszerelése és a dugulás elhárítása nem egyszerű feladat!
Miért? A lefolyó rész ugyan könnyen lejön, viszont visszahelyezni nagyon nehezen lehet, és akár károkat is csinálhatunk, ha nem profi mesteremberrel végeztetjük a tálca eltömődésének elhárítását. Amennyiben érezzük, hogy a munka veszélyezteti a lefolyó épségét, akkor is hívjuk szakembert, mert a helyreállítás súlyos ezrekbe kerülhet, ha valamit elrontunk.

Hasonló bejegyzések