A Perceptron idestova két évtizede az ipari mérőgépek és lézerszkennerek úttörőjeként van jelen a jelenlegi piacon, így amennyiben innovatív változásokat várunk a szegmensben, akkor azt minden tekintetben tőlük várhatjuk.
Ennek megfelelően a gyártó most bemutatta a világ első zöld lézeres CMM szkennerét, amit elsődlegesen a visszamodellezés, az ipari mérés, a termékminőség ellenőrzés, valamint a 3D nyomtatás kiegészítő eszközének szántak. Az új készülék életre hívását ezen túlmenően olyan nagy fényvisszaveréssel rendelkező anyagok tették szükségessé, mint a megmunkált alumínium vagy a szénszálas műanyagok, amelyek a korábbi piros lézerszkennereknek nagyon komoly gondot és kihívást jelentettek, hiszen elsőként mindig egy speciális bevonatot kellett felvinni ahhoz, hogy a minták mérhetők legyenek. Az új zöld lézerszkenner azonban most többek között ezt a problémát is áthidalta végre.

A Perceptron lézerszkenner legnagyobb előnyei

A Perceptron által megvalósított legújabb, zöld lézeres mérőműszer számtalan előnnyel rendelkezik, ezáltal a továbbfejlesztett dinamikus skálának köszönhetően lényegesen nagyobb tartományt képes lefedni, mint az eddigi ipari mérőműszerek. A nagyobb anyagválasztéknak köszönhetően kiválóan alkalmas továbbá olyan tárgyak mérésére is, amelyek szénszálas anyagokból készültek, esetleg csiszolt vagy krómozott fémfelületekkel rendelkeznek, amelyek mérését eddig a vörös lézeres műszerek nem tették lehetővé.
A szkenner ezen túlmenően vékonyabb lézersugarával és magasabb zaj-jel arányával sokkal pontosabb eszköz, miközben a továbbfejlesztett él-felismerés mellett adatbeolvasási rátája egyaránt alkalmas a HQ és a HS, avagy a jó minőségű és a nagysebességű folyamatokhoz is. További előnye még, hogy a Perceptron lézeres szkennere nagy szélességű és mélységű látómezővel is rendelkezik, ami szintén jelentős előnyt jelent a pontosság kapcsán.

A további előnyökről

A szkenner kompatibilis a Perceptron korábban megálmodott TouchDMIS méréstechnikai szoftverével, ami mellett az érintőképernyőnek hála egy olyan könnyedén kezelhető felhasználói felületet kapunk majd, amin keresztül nagyon egyszerűen vezérelhetjük majd a mérési folyamatokat. A szkenner segítségével akár egyetlen röpke mozdulattal is lehetőségünk lesz szkennelést végezni, sőt mi több, a generált koordináta rendszert és a megmért adatokat később megoszthatjuk másokkal is. A szkenner lehetőséget biztosít mindezen felül arra is, hogy a pontfelhőből való tulajdonságkinyeréssel az egyes alkatrészek automatikusan összehasonlítható legyenek a CAD tervből származtatott névleges értékekkel.

Hasonló bejegyzések