A felmérésekből hamar kiderült, hogy átlagosan a házasságok egynegyedében fordul elő hűtlenség. Hol a férfi, hol pedig a nő vágyik valami plusz izgalomra, melyet talán már nem kap meg jelenlegi kapcsolatától. Az elmúlt néhány évben pedig úgy tűnik ezek az eredmények egyre csak nőnek és nőnek.
Vajon miért van az, hogy manapság egyre kevesebb emberbe lehet megbízni, és egyre több a megcsalás? A hűtlenséget a legerősebb, és legstabilabb lábakon álló párkapcsolat is megsínyli, hiszen ha az egyik fél félrelépett, azt már lehetetlen meg nem történtté tenni.

Mitől lesz stabil egy kapcsolat?

Egy hosszú távú, tartós kapcsolat alapja egyértelműen a kommunikáció. Ha ez hiányzik, akkor onnantól kezdve folyamatosan felmerülhetnek a problémák. Egy komoly kapcsolatban elengedhetetlen megfogalmazni, és kimondani a legfontosabb dolgokat, melyeket várunk a párkapcsolattól, illetve még az elején jobb leszögezni azt, hogy a felek mit gondolnak a megcsalásról, és a hűtlenségről. Egy őszinte, és tartós kapcsolat alapja a hűség, a kizárólagosság, és a monogámia. Ám ez csak akkor működhet, ha a párkapcsolatban lévő mindkét fél készen áll erre, hiszen ha ez nem így van, akkor gyakran előfordulhat, hogy nem csak partnerünket, hanem saját magunkat is csapjuk be.
Gondoljunk csak bele, vajon miért lehetnek hűtlenek az emberek egy párkapcsolatban? Illetve ha már megtörténik a baj, érdemes lehet-e megpróbálni feldolgozni ezt az esetet, vagy ilyenkor már egyenes út vezet a szakításhoz?
A megcsalás mögött természetesen több dolog is állhat. Lehet szó egy pillanatnyi eltévelygésről, egy igen csábító helyzetről, melynek nehéz lett volna nemet mondani, ám sokszor a megcsalás alkoholos állapotban történik meg, amely kontrollvesztéshez vezet. Ha azonban ez az alkalmi kapcsolat tovább folytatódik, akkor kialakulhat egy olyan szerelmi háromszög, amiből már nagyon nehéz lesz úgy kilépni, hogy egyik fél se sérüljön. Arról pedig soha nem szabad megfeledkezni, hogy a megcsalás, és a hűtlenség minden egyes alkalommal ki fog derülni, csak idő kérdése. Sajnos a titkolózásnak ebben az esetben tényleg nincs semmi értelme, hiszen ezzel csak még több fájdalmat tudunk okozni párunknak.

Nagyon ritka, ha megcsalás után még jól tud működni a párkapcsolat

Ha sikerült belátni, és bevallani a a hibádat, és mindenképpen szeretnéd ezt a kapcsolatot még rendbe hozni, akkor néhány dologra nagyon fontos, hogy odafigyelj. Először is a harmadik féllel mindenféle kapcsolatot meg kell szüntetned. A megcsalt félnek emellett mindenképpen át kell gondolnia magában: Megtudja emészteni, és bocsájtani egyáltalán ezt a hűtlenséget ? Ezután érdemes lehet együtt leülni, és átbeszélni az egész kapcsolatot, és azt is elmondani, hogy szerintünk mi az oka annak, hogy az egyik fél félre lépett.
Fontos, hogy ő is elmondja őszintén a nézőpontját, hiszen könnyedén lehetséges, hogy elhanyagolva érezte magát ebben a kapcsolatban már. Emellett azonban fontos leszögezni azt is, hogy a megcsalt félnek joga van kérdéseket feltenni, melyre a legőszintébb választ kell megadnunk neki. Ezután érdemes csak megpróbálni új jövőképet kialakítani, és megpróbálni a kölcsönös bizalmat újra felépíteni egymás között.
Támogatta: kamagraelado.biz

Hasonló bejegyzések