Napjainkban már sajnos az a ritka, ha valaki több éven át ugyanazzal az emberrel van, és boldog párkapcsolatban élnek. Valahogy szokás lett az, hogy ha egy icipici dolog nem tetszik a kapcsolatban, vagy a másik fél viselkedésében, akkor azonnal menekülünk a párkapcsolatból.

Ezzel természetesen nem azt szeretném mondani, hogy ha rossz, elromlott a kapcsolat, akkor a végsőkig benne kell maradnunk, viszont sajnos egyre gyakoribb az, hogy az ember inkább boldogtalan, és kapcsolatból kapcsolatba ugrik, minthogy azt a pici gubancot megpróbálta volna megbeszélni, vagy megoldani az illetővel.

Sajnos manapság a párkapcsolati statisztikák nagyon elkeserítőek, hiszen egyre kevesebb párkapcsolat lesz hosszú távú, még ha az elején azt is érezték mindketten, hogy most aztán valóban megtalálták életük szerelmét.

Bár minden ember, minden párkapcsolat, és ebből kiindulva minden szerelmi viszony egyedi, így nem is egyszerű megfogalmazni azt, hogy mik lehetnek az ilyen esetekben a problémák, melyek miatt végül a komolynak hitt kapcsolat rövid időn belül mégis zátonyra fut, de az biztos hogy vannak azok a párkapcsolati típusok melyekből már az elején meg lehet mondani azt biztosra, hogy hosszútávú lesz.

A párkapcsolat és az intimitás fontossága

Vannak olyan párkapcsolatok, melyek egyértelműen az intimitásra alapulnak. Ezt lehet jól, és rosszul is értelmezni, ám az biztos hogy ezeknek a párkapcsolatoknak általában valóban van jövőjük. A párterapeuták is sokszor vannak ezen a véleményen, és rengetegszer ki is hangsúlyozzák hogy a szex, és az intimitás mennyire fontos egy jól működő párkapcsolat fenntartásához.

Véleményük szerint azok a párok, akik között működik a kémia, és tökéletes a szexuális életük, általában sokkal felszabadultabbak, boldogabbak, és sokkal jobban jobban tudnak teljesíteni az élet bármely területén. Minél sűrűbben van intim együttlét a párkapcsolatban, a két fél annál jobban fogja egymást kívánni, így bátran kijelenthető hogy a szexualitás egyértelműen ébren tudja tartani a szerelem kémiáját.

Ha bizalom nincs, akkor nincs értelme a kapcsolatnak

Az a párkapcsolat mely a bizalmon alapszik, minden esetben hosszú életű lesz. Szakértők szerint a bizalom az a dolog, mely soha, semmilyen körülmények között nem hiányozhat egy kapcsolatból, sem, hiszen enélkül az egész rövid időn belül tönkre fog menni. Természetesen a másik fél bizalmát nekünk kell „kiérdemelnünk” ám sok olyan ember is van, akik minden ok nélkül bizalmatlanok a párjukkal kapcsolatban.

Az illető sosem lépett félre, soha nem marad ki esténként, rögtön felveszi a telefont, a párja mégis biztos benne hogy meg fogja csalni. Ez a viselkedés sajnos rengeteg konfliktust és veszekedést tud magában hordozni, és sokszor az egyik fél önértékelési problémáin alapszik. Ha az illető nincs megelégedve magával, akkor gondolhatja azt, hogy a párja meg se érdemli őt, és biztosan el fogja őt hagyni másért. Egy stabil párkapcsolatban egyik fél sem rejteget titkokat a másik elől, és így sosem játsszák el egymás bizalmát sem.

Hasonló bejegyzések