Minden ember vágya az, hogy egy szép napon belépjen az életében a nagy Ő, akivel hatalmas szerelemben és boldogságban tudjuk leélni a hátralévő életünket. A sírig tartó boldog párkapcsolat azonban csak abban az esetben tud kialakulni, és fennmaradni, ha mindkét fél folyamatosan dolgozik azon, hogy a viszonyuk az évek múlásával is tökéletes maradjon.

Szakértők szerint sokszor az a baj, hogy az emberek a meglévő párkapcsolatukra úgy tekintenek mint egy lejátszott helyzetre, melybe végül is mindkét fél jól érzi magát, ám nem tűnik fel nekik hogy ebben a szakaszban könnyen megfordulhat valami negatívabb irányba a kapcsolatunkban.

Teljesen normális, hogy egy idő után kevésbé érdekes már számunkra a partnerünk, nem vagyunk annyira türelmesek, megértőek vagy éppen toleránsak egy adott szituációban vele. Nem kell megijedni ha eljön az a pillanat kapcsolatunkban, mikor, bár szeretjük egymást, de már nem szeretnénk 0-24 órában egy levegőt szívni kedvesünkkel, hanem néha egy kis egyedüllétre is vágyunk, hiszen ezt az állapotot hosszútávon lehetetlen fenntartani. Minden egyes embernek megvan a maga igénye, ezért nagyon fontos hogy mindenki megmaradjon egy párkapcsolatban is különálló személynek.

Rengeteg oka lehet sajnos annak, ha az évek során a felek nem tudják fenntartani a boldog kapcsolatukat. Az egyik ok sokszor az, hogy nem vagyunk eléggé önzőek, és sokszor nem vagyunk elég figyelmesek. Nehéz ugyanis megtartani azokat a stratégiákat melyek elengedhetetlenek ahhoz hogy ezt a párkapcsolatot hosszútávon fenn tudjuk tartani. Sajnos sokszor az a legnagyobb probléma, hogy valamiért ne is vesszük észre az apróbb jelzéseket, melyekből leszűrhetnénk azt, hogy valami elkezdett egy másik irányba terelődni.

Mikor már nem úgy csókol meg a párunk, vagy amikor már csak megszokásból ölel meg bennünket…Mikor a szenvedélyes csók helyett már beérjük egy aprócska szájra puszival, és ez így megy hónapokon keresztül, akkor szokott bekövetkezik az hogy a felek tudat alatt megpróbálják leplezni azt, hogy valami elkezdett kihűlni kettejük kapcsolatában.

Hogy élesszük fel, kihűlőben lévő kapcsolatunkat?

Ilyenkor a megoldás az lehet, hogy valahogy, a kapcsolatunk mélyéről elkezdjük szítani a dolgokat, annak érdekében, hogy az egész újra lángra tudjon kapni. Sok ember sajnos nem is gondol bele abba, hogy a sírig tartó szerelem alfája, és omegája valójában maga a szexualitás. Azt a szexualitást, mely a kapcsolatunk kezdetekor akkora izgalmakat tud a két félnek okozni, éveken át fenn is kéne tartani.

Oda kell tudatosan figyelnünk tehát arra, hogy valójában legyünk mi magunk annyira önzők, hogy azt az embert akit kezdetekben annyira szerettük, és vágytunk az érintésére, azt később is pontosan annyira tudjuk majd szeretni.

A kapcsolatok ilyen kori fázisában a szexualitás már általában egyáltalán nem is szokott működni. Érdemes újra felfedezni egymást, kipróbálni esetleg olyan szexuális játékokat melyeknek köszönhetően a libidó mindkét félbe megemelkedik, és a szintje hosszan tartóan fent is marad, ennek köszönhetően partnerünkkel újra olyan hatalmas szexuális vágy kisugárzásával tudjunk egymásra pillantani, mint évekkel ezelőtt.

Hasonló bejegyzések