Manapság már nem csak a divatszakma, ha már a papír-írószer foglalkozás is igen divat érzékeny. Főleg a kicsi gyerekek számára megvásárolt tanszereknél jelentkeznek a különböző mesefigurák, melyek éppen az idei évben népszerűek.
Az aktuális trendeket természetesen a legtöbb papír-írószer bolt és a bevásárlóközpontok is követik, így kimondottan az abban az évben közkedvelt mesék által tarkított tolltartókat, iskolatáskákat, tornazsákokat és más irodaszereket rendelik meg a gyártótól.

A gyártók folyamatosan követik a trendeket

Míg az idei elsős kislányok a Jégvarázsos dolgokat keresték az üzletekbe, a kisfiúk inkább a Verdás és Pókemberes dolgok után nyúltak a legszívesebben. Szülői szemmel is fontos hogy átlássuk a dolgot, hiszen nem biztos, hogy megéri háromszor annyit fizetni egy tolltartóért, csak azért mert egy mesefigura található az elején. Nagyon népszerűek még idén is a különböző állatkölykös füzetek és borítók, ám a legtöbb gyermek mégis valamelyik mesehőst szeretné viszontlátni felszerelésén.
Míg a gyerekek csak a dizájnra figyelnek, a felnőttek feladata az, hogy praktikusság és ár szemszögéből eldöntse melyik iskolatáskát, vagy tolltartót fogja megvásárolni gyermeke részére. Míg a kicsik a mesefigurákat keresik, a nagyobbak már a márkásabb taneszközök után szeretnének nyúlni.
Szakemberek szerint érdemes sok esetben a magasabb ár ellenére is egy jobb minőségű, márkásabb felszerelést megvásárolni, hiszen a színes ceruzáknál, vagy a vízfestékeknél igen fontos hogy valóban szín hűek legyenek, hiszen ezek tudják garantálni a gyermekeink sikerélményeit az iskolapadban.
Létezik olyan gyártó is, amely kimondottan arra specializálódott, hogy olyan grafitceruzát hozzon piacra, melynek belseje többszörös földre ejtés után sem törik apró darabokra, ennek köszönhetően pedig sokkal gazdaságosabb, hiszen a gyermek az egész ceruzát el tudja használni. Külön odafigyelést kapnak ma már a balkezes kisdiákok is, akik számára speciális tollakat, ceruzákat és ollókat is tudunk már vásárolni.

Hasonló bejegyzések