„Ruha teszi az embert” – tartja a közmondás, de vajon tényleg így van? Kételkedhetünk is benne, meg nem is. Ítélni ugyanis a külső alapján sosem ésszerű, azonban néhány belső tulajdonságunkról igazán sokat elárulhat öltözködésünk. Milyen színekben járunk, milyen anyagokat kedvelünk, milyen ékszereket, cipőt, kiegészítőket választunk. De vajon boldogabbak is leszünk tőle?

Jó a hangulat!

Bizony sok reggeli órában érezhetjük azt, hogy semmi kedvünk felkelni, nem akarjuk elkezdeni a napot, valahogy ma nem szeretjük magunkat. Ilyenkor a tükörbe nézve ezt azonnal látjuk is, ami még jobban elmélyítheti negatív gondolatainkat. Ilyenkor csodákra képes, ha erőt veszünk magunkon, felöltjük kedvenc ruhadarabunkat, kedvesünktől kapott karperecünket vagy gyűrűnket, hajunkat kényelmesen viseljük, és újra megvizslatjuk, most mit látunk a tükörben szemlélődve. Mintha varázslat történt volna, máris sokkal könnyedebben csal mosolyt arcunkra szép és ápolt külsőnk, és ez környezetünkre is átsugárzik majd. Ilyenkor csinosnak érezzük magunkat, jobban szeretjük önmagunkat, és hamarabb jön ajkunkra a „Ma jó napom lesz” varázsszó.

Ruhatár-frissítés

Nagyon fontos, hogy időnként tartsunk egy-egy szekrény-mustrát, és nézzük át, melyek azok a darabok, amiket már régen nem használunk. Ezeket mindenképpen szortírozzuk ki, ha már nincs rá szükségünk, mert úgy könnyebben jönnek újak, olyanok a helyükbe, amelyekben igazán jól érezzük magunkat. Amiket nem viselünk már, azok nyilván nekünk nem okoznak örömet, de felajánlhatjuk jótékony célra, vagy ruhacserés akciókban is részt vehetünk.

A kiegészítők szektora

Ugyanezt érdemes megtennünk az ékszeres dobozunkban és a kiegészítők közt is. Ha találunk olyan fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, táskát, cipőt vagy kalapot, amit már régóta nem viselünk, akkor ajándékozzuk el bátran. Ezzel egy másik embernek is jót teszünk, mert örömét leli majd bennük, és magunknak is, hiszen helyettük vásárolhatunk olyan darabokat, amelyeket büszkén hordunk majd. Ezáltal sokat tehetünk azért, hogy boldogabbak legyünk, mikor tükörbe nézünk, és összességében a korábbiaknál derűsebbek, kiegyensúlyozottabbak legyünk.

Hasonló bejegyzések