Amikor megismerkedünk valakivel, akkor az egész világ megszűnik létezni. Úgy érezhetjük, hogy a szerelem forró tüzében égünk, miközben elfelejtjük a valódi életünket. Ebbe a megszokott körbe tartoznak a barátaink és a családunk, akik sokszor második helyre kerülnek a listán, úgyhogy nem véletlen, ha megharagszanak az új barátunkra vagy barátnőnkre.

Amennyiben hosszú távú kapcsolatot akarunk, amit a szeretteink is támogatnak, nem szabad senkit elhanyagolni.

Az embernek mindig reálisan kell látnia a világot. Attól, hogy megállás nélkül dolgozunk valamiért, még nem biztos, hogy sikerülni fog. Az újévi fogadalmak mellett a párkapcsolat is végződhet rosszul, és ezt jó az elején tisztázni. Lehet, hogy annyira szeretünk valakit, hogy már az oltár előtt látjuk magunkat és a harmadik gyerekünk nevét választjuk ki. Ettől azonban a másik fél megijedhet, ha pedig véget vet a kapcsolatnak, akkor éppen mi maradunk hoppon. Sokkal jobb reális oldalról megközelíteni a dolgokat, mivel így nem fog váratlanul érni a változás.

Számoljunk a vitákkal

A természetesség csak a sminkben és a kinézetben jó, a párkapcsolatban gyilkossá válik. Amikor a másik fél megszokja, hogy vele vagyunk, hogy együtt nézzük a tévét, hogy be lehet velünk ülni egy moziba, akkor szépen lassan baráttá válunk. A párkapcsolatban azonban ennél több kell, mivel bármelyik pillanatban megérkezhet valaki, aki sokkal szenvedélyesebb nálunk, és mindent megadna a másiknak. Éppen ezért figyeljünk arra, hogy a kapcsolatunkban legyen kaland, mámor, érzelmek, viták és békülő szexek.

Mindig lesznek olyan problémák, amit az ember egyedül akar megoldani. Lehet, hogy bízunk a másikban, és szó szerint bármit elmondanánk neki, de vannak dolgok, amiket egyedül is meg kell tudnunk oldani. Jó példa erre a női menstruáció és a férfi impotencia kérdések, amit közösen is megbeszélhetünk, de sokan inkább egyedül győznek le. Attól, hogy szükségünk van magánszférára még nem válunk rossz szeretővé. Csak annyira avassuk be a másikat, amennyire szükség van rá, és mindig engedjük, hogy megmaradjon a privát szféránk.

Hasonló bejegyzések