2012 óta lehetőség van a cafeteriát, vagyis a béren kívüli juttatásokat Szép kártyára utaltatni. A kártyára maximum 450 ezer forint kerülhet, ami három alszámlán oszlik meg. Mindhárom alszámlának van maximális kerete.
Munkáltatói szemszögből nagyon sok előnye van a Széchenyi Pihenőkártyának. Teljesen ingyenesen megrendelhető minden munkavállaló számára a kártya, még csak nem is feltétlenül kell a cégnél szétosztani, lehetőség van postázásra is, így a munkáltatónak ezzel sem kell foglalkoznia. Jelentősen csökkennek a béren kívüli juttatások adminisztrációs terhei, ugyanis egyetlen utalással eleget lehet tenni a juttatások elküldésének.
Lehetőség van a munkavállalók közötti különbségek beállítására is, ugyanis nem mindenki ugyanolyan mértékben kéri az alszámláira a különböző juttatásokat.
Korábban, a különféle papír alapú utalványoknál komoly terhet jelentett minden hónapban megrendelni, adminisztrálni, szétosztani a juttatásokat, ez a Szép kártyával teljes egészében megszűnik. A folyamatok jól követhetővé válnak, ráadásul nincs szükség sem rendelésre, sem szétosztásra, hiszen mindenkinek a kártyáján jelenik meg az összeg, akárcsak a bankkártyára érkező fizetés esetén.
Forrás: http://www.szep-kartya.com
A béren kívüli juttatásokon felül lehetőség van bónuszokat és különféle is kifizetni a Szép kártyára. Mivel a Szép kártya teljesen díjmentes mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára, és számtalan előnye van, ezért mindenképpen érdemes elgondolkodni a bevezetésén. Érdemes mélyebben beleásni magunkat az ezzel kapcsolatos információkba, de a kibocsátó bankoknál is kérhetünk bővebb tájékoztatást.
Az átállás után mindenképpen érdemes a munkavállalókat ellátni különféle információkkal és tanácsokkal a kártyát illetően, hogy mindenki kellő információk birtokában tudja használni a Szép kártyáját a későbbiekben, és ne legyen félreértés például az alszámlákkal kapcsolatban, vagy, hogy hol is lehet majd fizetni vele.

Hasonló bejegyzések