A SEO kifejezés egyre divatosabb ma Magyarországon, ám jelentését még mindig csak kevesen tudják. Az angol Search Engine Optimization szóból ered, amely magyarra fordítva Keresőoptimalizálást jelent. Ennek a tevékenységnek a lényege, hogy egy weboldal, blog vagy éppen webáruház minél előrébb kerüljön egy internetes keresőbe.
Ez a kereső alatt pedig egyre inkább a Google-t értjük, mivel az internetes keresések 81%-a itt indul (bár a Bing, a Yahoo is több százalékos részesedéssel van jelen a piacon).
A cél minden esetben az, hogy egy-egy, számunkra fontos kulcsszóra vagy szóösszetételre a kereső első oldalán, lehetőleg az első helyen végezzünk. A keresések 90%-ka ugyanis az első találatra irányítja a látogatókat. Ezzel a módszerrel pedig rengeteg potenciális vásárlót és ügyfelet szerezhetünk. A keresőoptimalizálás azonban folyamatos munkát igényel és érdemes megfelelő szakember csapatra bízni a feladatot.
A SEO rengeteg altevékenységből áll, így az oldalon belüli és külső oldali keresőoptimalizálásra is ügyelnünk kell. A google állandó algoritmusfrissítései pedig mindig újabb és újabb kihívások elé állítják a SEO szakembereket.

Mi a legújabb trend? Mire van szükség a jó helyezéshez 2019-ben?

Magyarországon szinte csak is a Google keresőre optimalizálunk. A megfelelő SEO-hoz nem csak a webfejlesztőknek hanem a webmestereknek és a marketingeseknek is össze kell dolgozniuk. A Google ugyanis ma már a felhasználói élményekre koncentrál leginkább és mesterséges intelligenciája képes összefüggéseket is találni a szövegezésben és a hivatkozásokban. A sikeres SEO alapja a bőséges, hasznos és informatív tartalom, megfelelő linkekkel fűszerezve oldalon belül és kívül egyaránt.
Emellett fontosak a kulcsszavak, az URL, a különböző HTML tagok, a linkelések, a lapozások, a navigálás, a feliratok, a képek, az oldal gyorsasága, a mobilra való optimalizálás,a közösségi platformokon való részvét és a külső oldalakon való véleményezés is. A SEO tehát rendkívül összetett folyamat, amelyet állandóan felügyelni kell. Mi azzal segíthetjük oldalunk előrébb jutását, hogy megfelelő webfejlesztő csapatot és SEO szakértőt keresünk az oldalunk karbantartására, illetve olyan gyors SSD tárhelyre költöztetjük az oldalunkat, ahol a felhasználók és a Google is pillanatok alatt eléri a tartalmunkat.

Hasonló bejegyzések