Nagyon sokan vannak, akik olyan ingatlant keresnek, amelyhez már van kiépített medence, attól viszont megrettennek, ha ez a medence már nem épp új. Szerencsére van lehetőség a medencék felújítására is.

Egyre több ingatlan van a piacon, amely már elve rendelkezik medencével. Ez persze nagy előny az eladásánál, hiszen a medence emeli az ingatlan értékét, növeli az eladhatóságát. Sok vevő azonban megretten, ha azt látja, hogy régi medencéről van szó, amely igényel némi felújítást, gondoskodást. Előre félnek, hogy mennyire plusz költséget jelent ez, illetve, hogy drágább lesz, mint egy új medencét megépíttetni. A helyzet azonban az, hogy a régi medencék is felújíthatóak, mind fóliázási vagy burkolási, mind pedig gépészeti szempontból.

Ha tehát ingatlanvásárlás előtt állunk, és a kiszemelt ház kerti medencével is rendelkezik, gondoljunk arra, hogy egy medence felújítás után a saját telkünkön élvezhetjük majd a pancsolást és a relaxálást a medencénkben.

A régi medencék felújítása sokszor nem könnyű, de koránt sem lehetetlen

A régi medencéknek számos gondja lehet. A gépészet lehet rossz, esetleg nagyon elavult is. Ilyen esetekben lehet szó felújításról, de a teljes gépészet cseréjéről is. Persze nemcsak az elektronikai részek lehetnek régiek, amelyek felett eljárt már az idő. Az évek alatt a fólia vízzárósága sérülhet, de teljesen el is múlhat, leválhat a csempe, szétfagyhat a külső burkolat, repedhetnek a csövek, és persze gond lehet a szűrőkkel is. A homokszűrők megfelelő karbantartás mellett akár 10-15 évig is működhetnek, ám ha ezt elhanyagolják, akkor bizony akár már 3 év alatt is új szűrőre lehet szükség.

Amikor megvesszük az ingatlant, és még sosem volt medencénk, nem tudhatjuk, hogy milyen hibái vannak. Érdemes a karbantartásra, vagy a medence állapotára külön rákérdezni, mert így akár még az árból is alkudhatunk. A medence felújítását érdemes őszre ütemezni, hogy a következő tavasszal, már pancsolhassunk, de ha pont tavasszal veszünk ingatlant, akkor is bátran vágjunk bele a felújításba.

Hasonló bejegyzések