Ha csomagot szeretnénk küldeni, általában kétféle kézbesítési megoldás közül választhatunk. Az egyik a postai kézbesítés, a másik pedig a futárszolgáltatás. A két szolgáltatás alapvetően teljesen más, van, aki az előbbire, van, aki az utóbbira esküszik, de az biztos, hogy mindkettő rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal is.
Mielőtt még bármelyik szolgáltatás javára döntenénk, érdemes átgondolnunk egyéni igényeinket. Igényeinkbe beletartozik, hogy mennyit vagyunk otthon, milyen gyorsasággal szeretnénk kiszállíttatni a csomagunkat, milyen speciális kívánságokkal rendelkezünk, milyen mennyiségű, méretű, értékű csomagot szeretnénk feladni. Ezen szempontok alapján érdemes választani a két megoldás közül.

Házhozszállítás

A postai kézbesítés igénybevételénél sokszor előfordul, hogy csomag nem a kért címen, hanem a településen lévő postán landol. Ennek elkerülése érdekében kérvényezhetjük, hogy a csomagot a kézbesítési címre szállítsák ki, de ezért felárat kell fizetnünk. A futárszolgálatok a csomagot minden esetben a kézbesítési címre szállítják felár kiszabása nélkül, hiszen a házhozszállítás az alapszolgáltatáshoz tartozik.
A futárszolgáltatás másik hatalmas előnye a rugalmasság, ugyanis lehetőségünk van rá, hogy előre egyeztessük a kiszállítás pontos idejét, ha például születésnapra szeretnénk ajándékot küldeni. Sürgős csomag feladása esetén is futárszolgálat igénybevétele a kézenfekvő, hiszen élhetünk az expressz kiszállítási szolgáltatás lehetőségével, melynek segítségével a csomag akár már aznap megérkezhet a címzetthez. Mindent figyelembe véve megállapítható, hogy speciális igények esetén a futárszolgálat kényelmesebb megoldást jelent, de a postai kiszállítás is megbízható szolgáltatást nyújt.

Hasonló bejegyzések