Ha meguntuk a nyüzsgést, és inkább az otthoni irodánkba vonulnánk vissza, akkor választhatjuk a távmunkát. De milyen lehetőségeink vannak? Nézzük!

  • Szoftverfejlesztés és tesztelés. Ha értünk a szoftverekhez, esetleg eddig is hasonló munkakörben dolgoztunk, akkor nyugodtan folytathatjuk a szobánk kényelméből.
  • Adatelemzői munkákhoz csak egy számítógép kell, nem véletlen, hogy sok cég belemegy a Home Office-ba. Egyre többen választják a felhő alapú működést, így egyszerre több ember tud együtt dolgozni, nem számít a közöttük lévő távolság.
  • A kreatív szakmák szintén elvégezhetőek egy másik városból is. Ide tartozik az animáció, az illusztráció vagy a fotográfia, tehát minden, ami design. Sokszor az ügyfelek is online keresik fel a szakmában dolgozókat, úgyhogy nyugodtan választhatjuk az otthonunk kényelmét.
  • A kreatív szakmák egyik lehetősége az írás. Írhatunk cikkeket, marketinganyagokat, blogot, de ott vannak a szerkesztők és korrektorok is. Az íráshoz csak egy képernyő és egy billentyűzet kell, ráadásul a nap bármely órájában elvégezhető.

  • Az írás után jön a fordítás, amihez nyelvtudás kell, de akár a szobánkból is elvégezhetjük. A saját munkák mellett vállalhatunk fordítói irodákból érkező megkereséseket is, hiszen ma már mindent el lehet küldeni az interneten keresztül.
  • Az otthoni munkák között szerepel a telefonos ügyfélszolgálat. Bár sokan azt hiszik, hogy ehhez mindig külön iroda kell, de ma már bárhol kialakítható a Call Center, úgyhogy szó szerint csak egy telefonra lesz szükségünk.
  • A könyvelés és számvitel a legtöbb helyen otthoni munkává vált, sokan úgy gondolják, hogy teljesen felesleges külön irodát bérelni. Ha kiépítünk egy kellemes szobát, akkor az ügyfeleket is fogadhatjuk otthon.
  • Az asszisztensi munkakörök szintén elvégezhetőek Home Office-ban, bár nem fogunk tudni kávét vinni a főnöknek, de a többi munkát könnyedén el lehet látni így is.

A marketing munkák közé tartozik a HR tanácsadás, az értékesítés és a social media kezelése, de ma már bárhonnan elvégezhetjük.

Hasonló bejegyzések