Sokan berzenkednek a gondolattól, hogy online vásároljanak, főként nagy értékű, drága anyagokat, vagy olyan dolgokat, eszközöket, amiket jobb látni, megfogni mielőtt vásárlásra adná a fejét az ember. Sokan úgy vélik, hogy az építkezéshez szükséges anyagokat jobb személyesen megrendelni, vagy a lakásunkon, házunkon dolgozó emberekre bízni. Valóban így van?
A válasz: nem. A legnagyobb előnye az online építőanyag vásárlásnak az, hogy nem kell végigjárni sok-sok boltot. Ráadásul a boltokban jóval kevesebb árukészlet van, mint egy webáruházban. A shopok részletes leírása is nagyon sokat segít, nagyon könnyen elképzelhető, hogy egy leírás sokkal többet segít, mint adott esetben egy üzletben dolgozó eladó, aki egyáltalán nem ért az építőanyagokhoz, csak üti be a kasszába az összeget.
Az építőanyagok vásárlása egy picit másképpen működik, mint például egy könyv webshop. Nem mindig vannak a shopban feltüntetve árak, vagy azok csak tájékoztató jellegűek. Ez nem azért van, mert nem akarják tudatni a leendő vásárlókkal, hogy mi mennyibe kerül, hanem egyszerűen csak egyénre szabott árajánlattal állnak az emberek rendelkezésére, hiszen ahány ház, annyi szokás, nincs két teljesen egyforma otthon. Az ajánlatkérés gomb viszont kiválóan funkcionál, a cég pedig a számunkra lehető legoptimálisabb ajánlatot adja a leendő otthonunk függvényében.
Egy építőanyagokkal foglalkozó webes áruházban könnyen előfordulhat, hogy súlyos ezrekkel olcsóbb, mint egy mintaboltokkal rendelkező hagyományos üzlet. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a cég kókler lenne, vagy a termékek ócskák, hanem egy internetes áruház fenntartási költsége jóval kedvezőbb, mint egy hagyományos bolté, ahol fizetni kell a helyet, az alkalmazottat és a rezsit.
Amennyiben építkezés előtt állunk, vagy csak felújítanánk, mindenképpen nézzünk szét az interneten is, mert valószínű, hogy ott sokkal jobb ajánlatot fogunk kapni!

Hasonló bejegyzések