A fürdőszobában számos dolog okossá tehető, és a modern technika nem felejtkezett meg két alapvető kellékről, a WC-ről és a fürdőkádról sem. Ezek okos verzióiról írunk ebben a bejegyzésben.

Okos WC

Az okos WC azoknak lehet ideális választás, akik kedvelik a kényelmet. Ez a berendezés beépített bidét tartalmaz, melynek vízhőfokát előmelegíti, így a használatával nincs szükség papírra. A bidé a folyamatot meleg levegős befúvással zárja, hogy sehol sem maradjunk vizesek.

Az eszköz készítői gondoltak azokra is, akik nem szívesen fogdozzák össze a mellékhelyiség elemeit, az okos WC ugyanis alkalmazásról is vezérelhető. Így tényleg nincs más teendőnk, mint magunkkal vinni a telefonunkat, és a dolgunk végeztével átadni az irányítást ennek a berendezésnek.

Okos fürdőkád

Az okos fürdőkád a hagyományos modellek továbbfejlesztett változata, mely természetesen okostelefonra telepített appal is irányítható. Ha egy intelligens csap is bekötésre kerül a fürdőszobába, akkor semmi akadálya annak, hogy hazatérés előtt beindítsuk a csapot, és egyből forró fürdő várjon minket.

Léteznek olyan modellek is, melyek habfürdő tartályt is tartalmaznak, hogy hatalmas hab is legyen a víz tetején. Az okos fürdőkádba gyakran fúvókákat is szerelnek, így igazi jacuzzi élményt kaphatunk a telefon egyetlen gombnyomásával. Az alkalmazás persze naplózhatja a használatot is, és statisztikákat mutathat a fürdéssel eltöltött időről, az elfogyasztott vízmennyiségről, vagy az általunk kedvelt hőmérsékletről.

Utóbbi jól jöhet például, ha tévesen túl forró vizet engednénk. Ilyenkor a szoftver riaszt, ezzel elkerülhetjük, hogy égési sérüléseket szenvedjünk. Az intelligens kádak számos kivitelben megvásárolhatók, különálló berendezésként rusztikus hangulatúvá tehetik a fürdőszobát, beépítve pedig mindenféle enteriőrbe illenek.

A telepítésük semmivel sem kerül több fáradtságba, mint egy hagyományos kádé, és a beszerzést követő rövid időn belül már egy kellemes fürdőt is vehetünk a segítségükkel.

Forrás: oott.hu

Hasonló bejegyzések