Négyévszakos autógumik, melyek megfelelnek minden időjárási körülményhez

A négyévszakos gumiabroncsok – all season gumiabroncsok – a nyári és téli abroncsok tökéletes kombinációja. Ezeket arra fejlesztették ki, hogy rendkívül jól teljesítsenek minden időjárási körülmények között, bármilyen úton. A legmodernebb technológiák egész évben garantálják a biztonságos vezetést.

Még ha a négyévszakos gumiabroncsok nem is felelnek meg bizonyos időjárási körülmények között, azok cseréje nem alapvetően fontos. Ebben a kategóriában felfedezhetjük a tökéletes alternatívát a nyári, illetve a téli gumiabroncsokra – a minden évszakban használható négyévszakos gumit. Az évkezdés alkalmából most több helyen is találhat akciós négyévszakos gumikat.

A téli abroncsokhoz hasonlóan a négyévszakos autógumik az M + S szimbólummal is azonosíthatók (vagy akár M&S, esetleg M.S). Bizonyos típusoknál a hópehely szimbólum is megjelenhet. Az M + S gumik, melyeket hópehely szimbólummal láttak el, nagyon magas színvonalat képviselnek.

A négyévszakos gumikat egy hibrid koncepció alapján tervezték, hogy jó teljesítményt biztosítsanak mind a nedves, mind a száraz utakon. Bár ezeket egész évben használhatjuk, szakemberek szerint mégis ajánlott az évszaknak megfelelő, azaz nyári vagy téli gumival felszerelni az autónkat.

Mi az előnye a négyévszakos guminak?

A futófelület mindkét évszakra történő optimalizálása lehetővé teszi a négyévszakos gumik jó tapadását kedvezőtlen időjárási körülmények között, mint például esőben és havazásban, és magas nyári hőmérsékletekben is.

Most a téli évszak közepénél tartunk, ami azt jelenti, ami járművezetőként új felelősséget jelent, mégpedig fel kellett készítenünk autónkat a hideg évszakra. A szervizben történő általános ellenőrzés, ami a gumiabroncs cserét is jelenti, elkerülhetetlen ilyenkor.

Ezek közül a legköltségesebb és legidőigényesebb az abroncsok cseréje. Ha el akarjuk felejteni a hosszú szervizszolgáltatási sorokat, valamint a gumik cseréjével járó költségeket, alternatívaként kipróbálhatjuk a négyévszakos autógumit.

1. A vételár

Miért vásárolna négyévszakos gumiabroncsot?

Mert sokkal kevesebbet kell költeni, mint abban az esetben, ha egy nyári és egy téli készletet vásárolnánk.

2. Vegyes tulajdonságok

A négyévszakos gumikat télen és nyáron egyaránt használják, így különböző időjárási viszonyok között vegyes tulajdonságokkal rendelkezik. Teljesítményük optimális alacsony hőmérsékleten és kánikulában is. A féktávolság és a kanyarokban való helytállás biztosított a négyévszakos gumik esetében is, még ha ezt sokan vitatják is.

3. Időmegtakarítás

Egy másik ok, amiért érdemes ezeket az abroncsokat beszerezni, hogy minden évszakban megtakarítjuk a szerviz látogatáshoz szükséges időt. Nagy sorokra lehet számítani, amikor például az emberek téli gumira váltanak. Ezzel egyúttal a cserére költött pénzt is megtakaríthatjuk.

4. Helymegtakarítás

A négyévszakos gumik beszerzése helymegtakarítást is eredményez. Mivel egyetlen abroncskészletről van szó, amelyet az autódra szerelsz egész évre, nem lesz szükség külön tároló helyre.

Hasonló bejegyzések