Egyre elterjedtebbek a mobilon is nézhető tévéadások. Miért lettek népszerűek a hordozható eszközökön futó tévészolgáltatások? Lehet-e élvezni a tévézést miniatűr képernyőn, karosszék és távirányító nélkül?
Egyáltalán nem meglepő dolog, hogy ma már lehet tévézni okostelefonon és táblagépen is. Léteznek ingyenes alkalmazások, melyekkel a közszolgálati adók elérhetőek, ezekért semmit sem kell fizetni. Ám ha ennél többre vágyunk, például a kereskedelmi csatornákat kívánjuk nézni, akkor már fizetnünk kell érte. A mobiltársaságok már külön csomagokat is biztosítanak az előfizetők számára, hogy aki úton van, az se maradjon le semmiről.
Az apró készülékeken azért jó tévézni, mert bárhol is vagyunk az országban, tudjuk nézni a műsorainkat, ráadásul vissza is kereshetjük őket. Akik nem szeretnének vásárolni külön tévét, hanem csak alapvető csatornákra vágynak, és a mobilitás a számukra az elsődleges szempont, azoknak jó választás lehet a mobil TV.
Előnye még a mobilos tévézésnek a napi csomag, amit általánosságban biztosítanak a szolgáltatók, így ha valami igazán érdekel bennünket, akkor nem maradunk le róla, még ha nincs is tévé a közelünkben.
Ám a mobilos tévé nem ad igazi élményt, mert méreténél fogva nem is képes rá. Elveszik a tévézés minden varázsa, a nagy tévé és az állvány varázsa, a pattogatott kukorica majszolása, a távkapcsolóval való örökös kattintgatás, a több ember összejövetele. Ezek a dolgok nehezen oldhatóak meg, ha csupán egy néhány centiméter átmérőjük maroktelefonon nézzük. Az is hátrány, hogy szükséges a mobil TV-hez internetelőfizetés és videostreaming is, különben nem tudjuk használni.
A mobil televíziózás elsősorban azoknak opció, akik vagy sokat vannak úton, vagy egyszerűen csak nem szeretnének egy tévét az otthonukba, mert nincs rá akkora igény, vagy kialakított hely. Helyettesíteni vagy pótolni sajnos nem tudja az igazi élményt az adások mobilon történő nézése, de hát nem is ez a célja.

Hasonló bejegyzések