A legtöbb emberben az ékszer szó egyet jelent azzal, hogy igen sokba kerül. Természetesen nem lehet összehasonlítani egy fehérarany ékszert egy bizsuval, de mégis, mitől függenek az ékszerek árai? A leginkább döntő tényező egy ékszernél az, hogy miből készül. A fehéraranyból és aranyból készült darabok a legdrágábbak, az áruk függ az arany és az ezüst tisztaságától is.
Az ezüstből készült ékszereket is nagyon sokan kedvelik, mert szépek, de ugyanakkor jóval olcsóbbak az aranyból készülteknél. A nemesacélból készült darabok is igen kelendőek. A legolcsóbb természetesen a bizsu, a műanyagból készült ékszerek általában a legolcsóbbak. Nem mindenki kedveli a bizsu ékszereket, vannak, akik a presztízs miatt, másoknak pedig egyszerűen csak nem tetszenek.
Attól is függ az ékszer ára, hogy milyen kő van benne. Egy gyémántköves ékszer árát nem lehet összehasonlítani egy más jellegű kővel. Egyébként itt is érvényesül a tisztaság kérdése, minél tisztább a gyémánt, annál többe kerül. Ma már rengeteg ékszert díszítenek hamis kövekkel, ami a laikusok számára nem túlságosan zavaró, hiszen attól még egy ékszer ugyanúgy lehet szép, teljesen mindegy, hogy milyen kő található benne. Hosszú évtizedek óta töretlen sikere van a Swarovski kristályoknak, amelyek szépek, elegánsak, ugyanakkor nem méregdrágák.

Swaroski ékszerek

Mindig legyünk tisztában egy ékszer körülbelüli árával, és kezdjünk el gyanakodni, ha valaki túl olcsón vagy túl drágán akar velünk megvetetni valamit. Ékszert kizárólag szaküzletben vagy megbízható webáruházban vásároljunk. Ha nem vagyunk biztosak valamely ékszer eredetiségében, mindenképpen nézessük meg ékszerésszel. A webáruházaknak is kötelességük visszavenni a terméket, így ha nem azt kapjuk, amit vártunk, akkor nyugodtan visszaküldhetjük, vissza kell kapnunk a termék árát, vagy engedniük kell, hogy más terméket vegyünk belőle.

Hasonló bejegyzések