Manapság, az a kijelentés, hogy „életmódváltás” egyre divatosabb. Már a csapból is az folyik, hogy ne ész nélkül fogyókúrázzunk, és diétázzunk, hanem váltsunk életmódot. De mit is jelent ez pontosan? Az életmódváltás hatalmas előnyeként szokták azt megemlíteni azt, hogy az így leadott kilogrammok általában nem ugranak vissza az emberre, ellentétbe más koplalós fogyókúrákkal szemben.
Az életmódváltás lényegébe azt jelenti, hogy az egész életvitelünket megváltoztatjuk. Ez a fizikai aktivitásból, vagy mozgásból, illetve a helyet táplálkozás kialakításából áll össze. Három dolog elég ahhoz, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk: Ez pedig a cél, a motiváció és a türelem magunkkal szemben. Ha ebből a három dologból mind a három megvan nálunk, akkor lendületesen belefoghatunk az életmódváltásba, hiszen biztosan el fogjuk vele érni a kitűzött céljainkat.

A konyha átszelektálása

A táplálkozást illetően az egyik legfontosabb lépés az, hogy elkezdjünk a konyhánkba szortírozni. Tehát a nasis dugi fiókot, úgy ahogy van, ürítsük ki, a benne lévő egészségtelen édességeket, ajándékozzuk el, vagy dobjuk ki, teljesen mindegy csak ne mi együk meg, mondván hogy „jól van, ez az utolsó még belefér”. Ha ezt ügyesen sikerült megtennünk, akkor a nehezén már túl is vagyunk! Ezután következik az alapanyagok beszerzése. Töltsük, fel a konyhánkat csupa olyan élelmiszerrel melyet bátran fogyaszthatunk, és sose vásároljunk olyat, mely egészségtelen.
Ha egyetlen egy cukros édességet is tartunk otthon, az egész végig a fejünkbe fog motoszkálni, hogy de jó lenne beleenni. Csak olyan ételeket tartsunk otthon, melyet fogyaszthatunk, és az üdítőket is cseréljük le a vízre. A fehér lisztet dobjuk ki, és vásároljunk helyette teljes kiőrlésű lisztet, hajdina lisztet, kókuszlisztet, köles lisztet stb.

Ne együnk cukrot!

Rengeteg alternatívát találhatunk a lisztekre, vásároljunk egyszerre több fajtát, így ki tudjuk próbálni, hogy melyik ételhez melyik, válik majd be a legjobban. Cukor helyett használjunk ezentúl édesítőszert, mely lehet xilit, stevia, vagy eritrit. Ha sikerült kiszanálnunk minden egészségtelen élelmiszert a kamránkból, akkor pedig látogassunk el egy nagyobb bio boltba, hiszen ott szinte akármit levehetünk a boltok polcairól, legyen szó édességekről, fűszerekről vagy esetleg olajokról. Főzéshez vásároljunk olíva, vagy kókusz olajat, hiszen az ebben elkészült ételek sokkal egészségesebbek lesznek, és kerüljük a fehér lisztből készült tésztaételeket is.
Együnk változatosan, színesen, fogyasszunk napi szinten rengeteg friss gyümölcsöt, és nyers zöldséget is!
Támogató: BiotechUSA – Táplálékkiegészítő webshop

Hasonló bejegyzések