Hamarosan újra itt a nyár, a forróság, itt az ideje, hogy a lakásunkat rendbe hozzuk, és felkészüljünk a tikkasztó időre, megnézzük a nyílászárókat, a kertet, és hozzuk rendbe, ami nem működik jól.

Benti körültekintés

Elrakhatjuk a télies holmikat, és előre vehetjük a szekrényben a nyári ruhadarabokat. Egy-egy pulóver azért legyen elöl, ahogy egy kabát is elfér. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vásároljunk-e légkondit. Ilyenkor még nincs tömegnyomor a boltokban, és nem kell heteket, hónapokat várni arra, hogy megjöjjön az áru. Időben ellenőrizzük le, hogy ventilátorjaink működőképesek-e, ez is hiánycikk szokott lenni a nagy forróságban. Vizsgáljuk át alaposan az ajtókat és az ablakokat. Hiába a szuper klíma, ha huzatos a lakás, akkor nyáron ömleni fog be a meleg, és ez ellen a klíma sem véd meg bennünket. Ha cserére kerül a sor, érdemes körülnézni a használt ablakok és ajtók között, egészen egyedi darabokat lehet megszerezni.
Ha még nincs redőnyünk vagy szúnyoghálónk, akkor ne habozzunk, szerezzünk be! A reluxa és a szalagfüggöny szép ugyan, de nem véd meg bennünket a forróságtól. Redőnyök használatával azonban több fokot is enyhíthetünk.

Kinti körültekintés

Olcsó ablakokat itt talál: http://www.hasznaltablak.hu – Minőségi ablakok raktárról!
Itt az idő rendbe tenni a kertet, gazolni, ültetni, hogy minél szebben nézzen ki minden. Lassacskán elővehetjük a slagot, a kerti bútorokról is letörölhetjük a port. Nézzük meg, hogy az eszközeink, bútoraink mennyire lettek rozsdásak a tél után.
Sokkal egyszerűbb még így április-május környékén belekezdeni a felújításokba, vásárlásokba, mint a legmelegebb napokon, amikor mindenki más is menne vásárolni, de már semmit sem lehet kapni az üzletekben.

Hasonló bejegyzések