A jól kiválasztott teraszburkolat gyönyörű külsőt varázsolhat a teraszunknak, ezért nem árt időt és energiát rászánni a kiválasztására. Minden gyönyörű, ami fából készül, rengetegen is használják a hagyományos fából készült kültéri burkolatokat.
A látható erezetek, színek egyedivé és széppé varázsolják az ablak- és ajtókereteket, a teraszt, melegséget és természetességet árasztanak.
Nagy hátránya, hogy igen költséges, és ha nem ápoljuk rendszeresen, akkor könnyen előfordulhat, hogy berepedezik, elmozdul, vagy megváltozik a színe. Az impregnált kültéri burkolatnál a kevésbé tartós fákat konzerválják, így ellenállóbbá válnak. Hátránya, hogy könnyen eldeformálódhat, és nem természetes a színe.
A kompozit burkolatok a fából készült burkolatok környezetbarát alternatívájaként jöttek létre, a fa természetességét próbálja tükrözni műanyagból. Előnye, hogy ellenáll az időjárásnak, nem szálkásodik, nem lesz foltos, és nem igényel rendszeres karbantartást. Hátránya, hogy elég csúszóssá válhat, a penész ellen nem nyújt tökéletes védelmet. Az olcsóbb változatoknál szembetűnő lehet, hogy természetellenesen néz ki, ráadásul könnyen deformálódhat az idők során.
Azok számára, akik saját maguk szeretnének új külsőt varázsolni a teraszra, a műanyag clikk deck lehet a legjobb választás. Fontos, hogy már meglévő burkolatra helyezzük rá a clikk decket, aminek nagy előnye, hogy az elemek egymáshoz kapcsolhatóak, így gyorsan, szaktudás nélkül is felszerelhető. Ha meguntuk, egyszerűen leszedjük, és visszakapjuk a régi burkolatot.
Érdemes magunkat szakember kezeire bízni, ugyanis a rosszul felszerelt teraszburkolattal komoly problémáink lehetnek a jövőben. Megrepedezhet a burkolat, a felgyülemlett víz miatt púpossá válhat, és tönkremehet alatta a beton. Amennyiben mégis saját magunk szeretnék a fektetésbe belevágni, először tudakozódjunk körültekintően, hogy milyen módon kell megvalósítani.

Hasonló bejegyzések