Ha papagájunk van, nem elegendő, ha megfelelő helyet találunk a kalitkájának, és rendszeresen adunk neki enni és inni. Játékokra is szüksége van, hiszen a papagáj egy vidám, kedves, játékos jószág.

Természetesen a játékoknak többféle funkciójuk is van, nemcsak szórakoztatónak és oktatónak kell lennie, de a csőr és karom koptatásában is szerepet játszhat, emellett pedig egy fő funkciója, hogy kitöltse azt az űrt, amit a korlátozott tér okoz tollas barátunkban. Ha nem repkedhet szabadon, és nem foglalkozunk vele állandóan, akkor legalább olyan tárgyakkal vegyük körül, melyek szórakoztatják, lekötik figyelmét.

Igen ám, de nem egy papagájgazdi szembesül vele, hogy tollas barátja vagy nem foglalkozik a neki vett játékkal, vagy azonnal tönkre is teszi. Ha nem foglalkozik vele az nagyobb baj, mert akkor unatkozik. Ha tönkreteszi, akkor bár anyagilag nem járunk jól, de legalább felkeltettük a figyelmét, ami már azért jó jel. Hogy ne járunk így, érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen játékokat választunk kedvencünk számára.

Hogyan válasszunk játékot tollas barátunknak?

A papagájoknak gyártott játékok is sokfélék, és a papagájok sem egyformák, nemcsak faj, fajta, de példány tekintetében sem. Külön személyiségek, így eltarthat egy ideig, amíg megtaláljunk a mi madarunk számára a legjobb játékot, ami érdekli, mégsem rombolja szét.

A madarakat a játékok textúrája és funkciója érdekli, nem az alakja, ezért ne lepődjünk meg, ha kismajom vagy csillag formájú játék nem kelti fel a figyelmét, hiszen ő ezeket a formákat nem is ismeri. Tehát ne azt nézzük, hogy nekünk mi a cuki, hanem, hogy mi fogja érdekelni a papagájunkat.

A különböző kötelek és hinták vannak már, melyek anyag eltérő lehet, de számos golyós, csengős, tükrös játék is kapható már, melyekkel érdemes tenni egy próbát. Persze megpróbálhatunk otthon található dolgokból játékot fabrikálni, adhatunk madarunknak egy papírzacskót vagy WC-papír gurigát is, lássuk, mihez kezd vele, ezeket akár szét is szedheti.

Hasonló bejegyzések