Az online vásárlás a virágkorát éli, egyre többen jönnek rá, hogy a webáruházakban történő pénzköltés nem egy mumus, amitől félni kell. Sok-sok előnyt és hátrányt lehet felsorakoztatni a netes vásárlás mellett és ellen, lássuk, miként hat ez ránk 2013-ban!

Kényelem, gyorsaság, egyszerűség

Webáruházból vásárolni nem egy nagy ördöngösség, bár az internetet messziről elkerülő idősebb korosztály inkább megmarad a bolti vásárlásnál. Kattintunk párat a kényelmes székből, és várjuk az értesítőt, hogy mikor csenget be hozzánk a futár.

Nincs megtekintés, kipróbálás, ajánlás

A netes vásárlás egyik legnagyobb hátulütője az, hogy nem tudjuk megnézni, a kezünkben tartani, esetenként kipróbálni a terméket. Könnyen lehet, hogy első megtekintésre nem is tetszene, a felsorolt paraméterek pedig nem feltétlenül tükrözik a valóságot. Nyilván bizonyos termékeknél, például könyvek ez teljesen szükségtelen, minden boltban ugyanaz a könyv található meg, ugyanazzal a tartalommal. Viszont egy ruházati shopban nem ártana a felpróbálás, hogy megnézzük, hogy áll. Természetesen van lehetőség visszaváltani a terméket egy webes shopban is, de az hosszú és bonyodalmas procedúra.

Aki hajlamos rá, az elszámolhatja magát

Nem csak hagyományos értelemben vett vásárlásmánia létezik, amikor az ember bemegy a boltba, és mindenféle haszontalan dolgot összevásárol, az internetes világban még inkább ki vannak ennek téve az emberek. Miért? Sok helyen van utánvétes fizetés, így nem feltétlenül kell pénzzel rendelkeznünk, amikor a terméket megrendeljük. Egy bolti vásárlásnál ez elengedhetetlen, különben nem engedik elvinni a terméket a pénztártól.
Az internetes vásárlás egy rendkívül jó alternatíva mindenki számára, aki kevés idővel rendelkezik, és szeretne mindent elintézni egy székben ülve. A shopok kínálatát böngészve egészen elképesztő különbségeket tapasztalhatunk, így rendkívül sokat lehet spórolni, ha ügyesen válogatunk. Amennyiben nem esünk át a ló túloldalára, és vásárolunk meg mindent, ami megtetszik, akkor nem érhet baj. Minden esetben tájékozódjunk a kiválasztott termékről körültekintően, hiszen nem láthatjuk élőben, nem foghatjuk meg, nem próbálhatjuk ki, nem tudhatjuk, hogy élőben is olyan-e, mint a fotókon.
A cikk létrejöttét a Netkreativ.hu Kft-nek köszönhetjük!

Hasonló bejegyzések