Az épített strandok, fürdők, wellness szállodák kültéri és beltéri medencéi számos élményelemmel teszik teljessé és különlegessé a fürdés élményét. Ezen élményelemek szinte mindegyike elérhető otthoni kerti vagy beltéri medencék építésekor is. Három olyan különleges élményelem van, ami lényegében slágernek számít, mert rengetegen kérik medencéjükbe. Nézzük, melyek ezek!

Masszázsfal a medencébe

A pezsgőfürdők élményéhez hasonlót jelentenek a fúvókás megoldással készülő masszázsfalak, melyek egy nem különösebben bonyolult elven működve kínálnak kellemes élményt. Ez a megoldás az egyik leginkább elterjedt és kedvelt élményelem medencékbe. Nem különösebben bonyolult megoldás, és nem is annyira energiaigényes, mint am ilyennek tűnik. A masszázsfal a medence vizét használva biztosítja a pezsgő élményt, azonban külön rendszeren működik, nem akadályozza a víztisztító működését. A medence falában kialakított fúvókák levegővel kevert vizet nyomnak a medencébe, a felfelé áramló buborékok pedig különleges élményt nyújtanak. A fúvókák masszírozzák a test minden pontját, így nem csupán élvezeti értékkel bírnak, de terápiás célokra is kiválók.

Nyakzuhany, a látványos élményelem medencékhez

Minden bizonnyal nyakzuhannyal is találkozott már az, aki valaha is járt épített strandon vagy szálloda uszodarészlegén, wellness fürdőben. Ez az élményelem lehet a medence szélén, de a medencék bármely pontján felépíthető és beállítható. Általában a medence szélén találkozunk vele. Ez egy látványos, köracélból készült, természetesen rozsdamentes elem, mely nagyobb mennyiségű vizet „köp” magából folyamatosan. A kivezető nyílása ellaposodó, így szélesen képes vízfüggönyt biztosítani, általában átlagos emberi magasságnak megfelelően. Ahogy a masszázsfal, úgy a nyakzuhany is nagyon elterjedt és élmény mellett terápiás hatásokkal is bír.

Úszógép – ellenáramoltató, a medencék futópadja

A medencékbe telepíthető egyik legérdekesebb élményelem az úszógép, azaz ellenáramoltató, ami a kisméretű medencékben való úszást segíti. Megfordulás nélküli hosszú úszást biztosít, ezért a sportkedvelők előszeretettel kérik medencéikbe. Roppant egyszerű, ám nagy teljesítményű berendezésről van szó, melynek telepítése nem túl bonyolult, áramigénye sem vészes, hiszen nem használjuk egyfolytában.

Hasonló bejegyzések