Ha valakinek névjegykártyát adunk, akkor nem csak a legfőbb elérhetőségeinket nyújtjuk át neki, de azzal a kis papírlappal saját magunkat is bemutatjuk neki. Egy jó névjegykártya ugyanis megfelelően tudja tükrözni az illető stílusát, egyéniségét és legfőbb tulajdonságait is.
Egy névjegykártya referenciaként is szolgál. Ha például egy koszos, összegyűrt névjegykártyát nyújtunk át valakinek, akkor biztosan nem lesz tőlünk elragadtatva. Egy ilyen dologgal saját cégünket, vagy üzletünkre hozhatunk szégyent.

Hogy készítsük el a névjegykártyánkat?

A névjegykártya készítésnek a legelső lépése a megtervezés. Ilyenkor úgy kell megtervezni a kártya kinézetét mely, bemutat minket, vagy esetleg az üzletünket. A kártyán szereplő adatok mindig úgy legyen elhelyezkedve, hogy könnyen le lehessen őket olvasni. Névjegykártya készítésnél a legfontosabb dolog talán az, hogy névjegykártyánk felismerhető és emlékezetes legyen. Gondoljunk csak bele, egy jól menő üzletember hány névjegykártyát a zsebébe dug naponta. Ahhoz hogy a mi névjegykártyánkra később is emlékezzen, mindenképpen törekednünk kell készíttetés során is.
A névjegykártya grafikai tervesénél csupán két dologra kell odafigyelnünk. Az egyik az esztétikai szempontok, a másik pedig a nyomtathatóság. Ha egyszerű grafikáról van szó, akkor nyomtathatjuk bordázott felületű kreatív papírra, nagyobb méretű nyomtatás vagy több színt tartalmazó grafika esetén pedig a műnyomó papírt szokták javasolni. Ezen az utóbbin természetesen sokkal jobban és jobb minőségben jönnek át a színek. Az hogy hogy kívánjuk nyomtatni leginkább a darabszámtól, függ. Az Ofszet nyomtatás a nagy példányszámú névjegykártyák során használatos, míg a digitális nyomtatás a kis példányszámú nyomtatásnál célszerű használni.
A két eljárás között minőségi eltérés nincs, a digitális nyomtatás gyorsabban elkészül és a kis példányszám miatt kedvezőbb az ára is. A névjegykártyákat a legtöbb esetben a jól bevált 300 g/m2 papírra szokták nyomtatni, ám ha valami egyedi elképzelésünk van ezzel kapcsolatban, akkor ezen lehet változtatni természetesen. Lehet a névjegykártya egy, vagy két oldalas, vagy akár lekerekített sarkos is. Ügyeljünk arra mindig, hogy olyan helyen csináltassuk a névjegykártyáinkat, ahol garantáltan minőségi anyagokkal dolgoznak, hiszen ez a biztosíték arra, hogy egy profi végeredményt fogunk a kezünkbe kapni.
Forrás: www.korrektnyomda.hu

Hasonló bejegyzések