Biztosan vannak olyan profi szakácsok és talán olyan háziasszonyok is, akiknek már egyáltalán nincs szüksége konyhai mérlegre, én mégis úgy gondolom, hogy a főzéshez ez az egyik legfontosabb eszköz. Főleg ha valami új recept kipróbálásával szeretnénk egy kis meglepetést okozni a családnak, akkor inkább ne ránézésre és megérzésre adjuk az ételhez a hozzávalókat, hanem igenis mindent méregessünk le, hogy be tudjuk tartani a pontos receptet.
Ám az, hogy milyen mérleget választunk, már leginkább csak rajtunk múlik. Megvásárolhatjuk a jól megszokott, hagyományos mérleget is, ám egyre többen használják a konyhában is a digitális változatokat.

Mivel jobb a digitális mérleg a hagyományosnál?

A konyhai mérleg hatalmas segítség lehet a konyhában tevékenykedők számára, ez persze nem azt jelenti, hogy egy régi fajta, hagyományos darab segítségével nem is lehet jókat főzni. De az biztos, hogy egy modern, digitális mérleg nagyon megkönnyítheti a háziasszony életét. A digitális konyhamérleget azért szeretik a legtöbben, mert nagyon kis mennyiséget is képes pontosan mérni (legyen szó akár 1gr-ról). Könnyedén le tudjuk nullázni a már lemért adagot, így ugyanabba a tálba hozzá tudjuk mérni a következő alapanyagot, ennek köszönhetően nem kell minden hozzávalóhoz külön tálkát bekoszolnunk.
Különösen kezdő háziasszonyok számára lehet tökéletes választás egy digitális mérleg, hiszen a legtöbb képes átváltani a mértékegységet és abban is segít, hogy pontosan ketté vagy akár több adagra elosszuk a kívánt alapanyagokat. Vannak olyan különösen kényes ételek, melyeknél elhanyagolhatatlan az alapanyagok precíz kimérése és a pontos adagolás. Ilyenek a mártások, chutneyk vagy akár a bébiételek. Ilyenkor kis mennyiséggel dolgozunk, ezért nagyon fontos hogy a hozzávalók arányosak legyenek.
Nem elhanyagolhat az sem, hogy egy digitális mérleg általában kisebb helyen elfér, mint hagyományos társaik, sok esetben lapos, így akár a szakácskönyvek közé is betudjuk csúsztatni, nem fog sok helyet foglalni. A korszerű kinézetének köszönhetően, azonban ha a konyhapulton hagyjuk, akkor is jól fok kinézni a konyhában. Tehát ha elromlott a nagymamától örökölt jó öreg, hagyományos mérleg, ideje lenne egy sokkal megbízhatóbb, precízebb, praktikusabb konyhai mérőeszközt, egy digitális mérleget vásárolnunk, hogy ezzel megkönnyítsük a mindennapjainkat.

Hasonló bejegyzések