Röviden és tömören annyit lehetne mondani, hogy mindenben. A mindennapi életünk részévé vált a gép, főleg az elmúlt években. A személyi felhasználáson túl nagy segítséget nyújt a világ minden pontján lévő vállalkozásoknak, a nagy teljesítményű szervergépeknek hála ma már semmi sem lehetetlen.
Bár már sok évtized eltelt az első számítógépek megjelenése óta, mégis nagyjából az utóbbi tizenöt évben kezdtek el elterjedni igazán a személyi használatra. Ma, 2013-ban odáig jutottunk, hogy nem lehet gép nélkül élni. Illetve lehet, de aki így tesz, az lemarad és kimarad.Ráadásul folyamatosan követni kell a híreket, mert gyorsan változnak a dolgok.
Nincs egyszerű dolga az egyszerű felhasználónak, ma már alapkövetelmény az informatikai ismeret nagyon sok álláshoz, nem lehet, hogy valakinek ne legyen számítógépe, vagy, hogy ritkán tudja csak megnézni mondjuk az e-mailjeit. A felgyorsult világban elengedhetetlen a számítógépes jelenlét. Túl a magánfelhasználáson, ma már a legtöbb cég és terület sem tudna létezni gépek nélkül. Kiváló programozóknak és mérnököknek hála, szinte mindent el lehet intézni már az internet és a gép segítségével, hála a különféle szervereknek, például a mikroszervereknek. Üzenhetünk a világ végén élő munkatársnak, de például személyes jelenlét sem szükséges egy konferencia lebonyolításához.
Cégeknél, szerver számítógépek használatakor folyamatosan figyelni kell arra, hogy megfelelően tudjon működni a központi kiszolgáló gép, különben komoly problémák merülhetnek fel, esetleges leállásokat pedig senki nem engedhet meg magának, mert könnyen információ- és adatvesztés történhet, amelynek súlyos következményei lehetnek.
Teljesen más szabályok vonatkoznak a szervervásárlással kapcsolatban, mint egy hagyományos gép esetében. Mindig meg kell vizsgálni, hogy milyen tevékenységeknél fogják majd használni a szervert. Soha ne vásároljunk olyan gépet, amelyről nem tudjuk, hogy megfelelően képes kiszolgálni a céget. Teljesen másra van szüksége egy mikroválalkozással foglalkozó cégnek, mint egy multinak.

Hasonló bejegyzések