2019 egyik nagyágyúja az Mi Note 10. Ez a telefon nagy és nehéz, legalábbis ez az első reakció, amire gondolunk, amikor a kezünkbe foghatjuk. A kínai cég új zászlóshajója három színben kapható, ami a gleccser fehér, éjfél fekete és Aurora zöld nevet kapta. A méretei pontosan 157,8 x 74,2 x 9,6 mm, amihez 208 grammos súlyt kapunk.

Ennél a készüléknél már lehet érezni, hogy tettek bele anyagot, mivel a régi Redmi-s telefonoknál a műanyag külső érezhető volt a fogásnál is. A nagyobb számok itt most indokoltak, főleg hogyha közelebbről is megnézzük.

Az 5260 mAh kapacitású akkumulátor normál használat esetén több napig is és bírja anélkül, hogy töltenünk kéne, ráadásul az akkumulátor úgy lett megtervezve, hogy kompatibilis legyen a gyors töltéssel. A doboz tartalmaz egy 30 W-os töltőt, ami kicsivel több, mint 1 óra alatt újra használhatóvá teszi a készüléket. A külsején sem találkozunk többet műanyaggal, a kialakítását folytonosság vonala jellemzi, amely az első és a hátsó lapoknál is látszik.

A Gorilla Glass 5 védelem növeli a tartósságot és az ellenállást, ráadásul a 3D-s ívelt üveg kedveli az érintést a tapadást, ami kivételesen a hátlapon is megtalálható.

Mit tud a kamera?

Ezzel szemben a képernyő szinte az egész előlapot elfoglalja. Ívelt kialakításának hála az oldalak karcsúbbnak tűnnek. A 6,47 colos képernyő HDR tartalommal kompatibilis, a minősége magas, mind a fényerő, mind a kontraszt és a szín visszaadás szempontjából, ezáltal a multimédia fogyasztók örülni fognak. A hang megfelelő, bár lehetett volna javítani.

A képernyőn található az optikai ujjlenyomat érzékelő, ami a kibővített területnek hála sokkal gyorsabb és biztonságosabb. A telefon egyedülállósága a kamerában rejlik, ugyanis a hátlapon ötöt találunk belőle. Mesterséges intelligencia technológiával rendelkezik, ami szinte végtelen lehetőségek felkutatására szólítja fel a művészlelkeket.

A beállításokban akár 108 megapixel felbontású jeleneteket is fényképezünk, amihez széles látószög is jár. Ehhez jön hozzám a 6 gigás RAM, ami a játékok kedvelői alatt sem fog lefagyni.

Hasonló bejegyzések