Azok az emberek, akik szeretnek úszni, előbb vagy utóbb biztosan fontolóra fogják venni, hogy saját kerti medence építtetésére adják a fejüket. Ez különösen jól jöhet olyan családok számára, akik szeretnek fürdőzni, de nincs kedvük sokszor a túlzsúfolt strandokon nyomorogni, és mindenhol sorban állni.

Saját medencénk építtetése után azonban érdemes néhány dologra odafigyelnünk annak érdekében, hogy valóban bármikor, mikor kedvünk tartja minden probléma, és kellemetlen meglepetések nélkül csobbanhassunk egy hatalmasat.

Az első, és talán a legfontosabb szabály, hogy semmiképp ne hanyagoljuk el a kerti medence rendszeres tisztítását! A gyakori tisztítás a saját dolgunkat is meg tudja később könnyíteni, hiszen a medence karbantartása sem vesz el annyi időt, mintha hetekig, vagy hónapokig nem is végeznénk el a fontosabb tisztítási feladatokat.

Ezért nem szabad megfeledkezni a vegyszeres tisztításról sem

Fontos a vegyszeres tisztítás, mely azt a célt szolgálja, hogy a víz ne tudjon elkezdeni algásodni. A medence tisztításához való vegyszereket azonban csak úgy érdemes a vízhez adagolni, ha közben folyamatosan megy a vízforgató, hiszen így fogja az garantáltan eloszlatni az egész vízmennyiségben a szert.

A medence, és a víz kitisztítására jó lehet még a vízi porszívó is, ezzel ugyanis a medence fenekére leülepedett szennyeződéseket is el tudjuk távolítani.

A klór az egyik leghatékonyabb tisztító, és fertőtlenítőszer, így rengetegen ehhez a vegyszerhez nyúlnak, ha a kinti medencéjük tisztítására kerül a sor. Ám arra figyeljünk oda ezzel kapcsolatban, hogy ne használjunk túl sok klórt, hiszen az nem csak a vízben megtalálható baktériumokra, hanem a bőrünkre is rossz hatást fog gyakorolni.

A klór alkalmazását célszerű lehet hetente két alkalommal megismételni, de mindig azt az időpontot válasszuk ki erre, mikor biztosan tudjuk, hogy jó darabig senki nem fog majd megmártózni a medencében (például a kora reggeli órákban).

Egy olcsó, de hasznos eszköz a medence háló, melynek segítségével a vízben, és víz felszínén úszkáló szennyeződéseket tudjuk összegyűjteni, például a medencébe hullott gallyakat, és faleveleket. Ha azonban éppen nem használjuk a medencénket, mindenképpen okos ötlet lehet lefedni azt medence takaróval, télen, és nyáron egyaránt

Hasonló bejegyzések