Az apróhirdetési portálok ontják magukból a valós és valótlan otthoni munkákra felhívó hirdetéseket. Sokan teszik fel a kérdést, léteznek-e valódi otthoni munkák? Sok embernek okoz gondot a megélhetés, ezért szeretnék kiegészíteni a keresetüket, így próbálnak különféle otthoni munkák között keresgélni.
Mások betegség, vagy éppen betegápolás miatt nem tudnak munkába állni, nekik kiváló lehetőség volna, hogy otthonról, kötöttségek nélkül dolgozhassanak. Nagyon körültekintőnek kell lennünk, amikor az otthoni munkákat ajánló apróhirdetések között keresgélünk. Arra is figyelnünk kell, hogy gyakran elferdítve közlik a hirdetésben az információkat, és a végén derül ki, hogy nem is olyan jellegű munkáról van szó, mint ami a hirdetésben állt.
Azok a hirdetések, amik kevés munkával ígérnek magas jövedelmet, átverések. Nagyon sok olyan hirdetés van, ahol akkor hajlandóak bővebb tájékoztatót küldeni, ha elutalunk egy bizonyos összeget. Jogos lenne a kérdés, hogy miért nem az első fizetésünkből vonják le ezt az összeget? Azért, mert olyan soha nem lesz, a tájékoztatóban meg csak annyit fogunk találni, hogy hogyan palizzunk be mi is másokat, ugyanezzel a módszerrel.
Léteznek gyöngyfűzéses, borítékolós és adatrögzítéses otthoni munkák. Itt a lényeg az, hogy neked kell megvenni az anyagot, vagy feladni a levelet. A munkádban hibákat fognak találni, és nem fizetnek ki, vagy ha megérkezik az elkészített áru, a továbbiakban nem válaszolnak a megkereséseidre. Az adatrögzítéses munkáknál csak egy kérdés merül fel: nincs egy titkárnő a cégnél, aki hajlandó lenne gépelni? Itt is megcsináltatják a munkavállalóval a feladatot, aztán pedig nem jelentkeznek többet.

Vannak-e valós, otthon végezhető munkák?

Természetesen vannak! Ezek azonban nem a szaktudást nem igénylő munkák. Ahhoz, hogy valaki tudjon otthon dolgozni, értenie kell valamihez, vállalkozást indítania, vagy egy vállalkozásba bedolgoznia (ő a távmunkás). Az informatikai munkák viszonylag nagy része végezhető otthon, de például fordítóként, könyvelőként, magántanárként, újságíróként, fodrászként is dolgozhatunk az otthonunkban. Akár vállalkozhatunk is, és eladhatjuk a saját készítésű termékeinket az interneten. Mindehhez azonban folyamatos tanulás szükségeltetik, egyre jobban és ügyesebben kell dolgozunk ahhoz, hogy meg tudjunk élni belőle.
Az otthoni munkás apróhirdetésekkel óvatosan kell bánni, minden esetben kérjünk bővebb tájékoztatást a munkáról, mielőtt véletlenül beleugranánk egy „szaktudás nélkül is lehetsz milliomos” átverésbe.

Hasonló bejegyzések