A férfi és női cipő divat évről évre változik. Megszokhattuk már, hogy különböző stílusban érhetőek el a szezonális magassarkúk, topánkák, szandálok, csizmák és sportcipők is, ám az alapanyagok tekintetében sokkal szűkebb a választási lehetőségünk. Azonban nemrégiben két újdonsággal is gazdagodott a cipőipar.

Az egyik az Adidas 100%-osan újrahasznosítható cipője, amelyet egyelőre még csak egy szűk sportolói réteg használhat tesztelésként, de 2021 tavaszától bárki számára elérhetővé válik, a másik pedig egy különleges vegán cipő.

Ki gondolta volna, hogy a vegán cipőknek ekkora keresetük lesz? A legutóbbi széria összes példánya ugyanis mindössze két hét alatt elfogyott. Nem is csoda, hiszen nem csak az alapanyaguk és elkészítési módjuk, hanem a külalakjuk is csodálatra méltó. Az ökotudatos vásárlók azonnal a szívükbe zárták a Cariuma márkanevet, amely e csodacipőket gyártja.

Az első kollekciójuk az IBI fantázianevet kapta és szinte pár nap alatt minden darabot felvásároltak belőle. A visszajelzések alapján pedig nem csak egy marketing fogásról van szó, hanem a cég által ígért összes tulajdonság valóban megállja a helyét.

Idén újra kapható a vegán cipő

A rendkívül kapós vegán cipőkre már most nagy kereslet mutatkozik, így hiába lesz újra elérhető, valószínűleg most sem fog túl sokáig gazdátlanul ácsorogni a polcokon a kollekció. Egyes értesülések szerint ugyanis már az előrendelési fázisban több, mint 5.000 példányra tartanak igényt a vásárlók. Nem csoda, hiszen kilenc különféle színben is kapható és közel 40%-kal könnyebb egy átlagos sneakernél.

A vegán cipők különlegessége, hogy 100%-ban fenntartható anyagokból készültek, így például bambuszból, újrahasznosított műanyagból és cukornádból. Ráadásul még készítése közben sem történik szén-dioxid kibocsájtás. Alapanyagai pedig a cipő biológiailag teljesen lebontható.

Mindemellett nagyon mutatós, kényelmes és divatos is. A divatmagazinok, a vegánok és a környezetbarát csoportosulások karöltve támogatják a cipő népszerűsítését.

Hasonló bejegyzések