Ma már rengeteg dolog automatizálható, olyan dolgok is, amikről korábban nem is gondoltuk volna, hogy lehetséges. Az elektromos kapuk már egy ideje velünk vannak, de főként ipari használatra készültek, és csak az utóbbi években kezdtek elterjedni a lakossági változatok.
Egyre többen veszik észre, mennyire jó megoldás a kapuk motorizálása, így az utóbbi években jelentősen megnőtt a távvezérlésű kapurendszereket vásárlók száma.
Ahány ház, annyi típusú kapu, a választék szerencsére nagy, így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek megfelelőt. Az egyszárnyú kapunyitók többségét befelé és kifelé nyíló ajtóhoz is fel lehet szerelni, de azért mindenképpen nézzünk utána, hogy az általunk kiválasztott termék is ilyen-e. Nemcsak egyszárnyú, hanem kétszárnyú kapunyitók is léteznek, szintén választható kifelé vagy befelé nyíló ajtóhoz, vagy van olyan típus, amelyik mindkettőt képes kezelni.
Lehetőségünk van toló vagy úszókapu vásárlására is. Az ilyen típusok egy irányba menve, görgőn vagy lebegve nyílnak és záródnak. A tolókapu görgők segítségével, egy sínpályán halad végig, az úszókapu pedig egy vasszerkezet segítségével, és úgy tűnik, mintha a levegőben úszna, innen kapta a nevét is.
A márkák és típusok között eligazodni nem egyszerű, ezért érdemes olyan ismerőssel beszélni, aki már vásárolt kapunyitót, így tapasztaltabban tudunk választani. A webáruházak gyakran olcsóbban kínálják a termékeiket még a szállítási költséggel együtt is. Ez elsősorban azért van, mert egy webes áruháznak kevesebb a fenntartási költsége, mint egy üzletnek, és általában kevesebb alkalmazottal dolgoznak. Ha gyanúsan alacsony egy-egy termék ára, nem árt, ha gyanakodni kezdünk, hogy talán nem ugyanarról a termékről van szó.
Egy kapunyitó rendszer nem olcsó mulatság, érdemes segítséget kérni a kiválasztott webáruháztól a választást illetően, ha nem tudunk máshoz fordulni, így biztosan nem döntünk rosszul.

Hasonló bejegyzések