Az interneten annyi sok szomorú és nehéz sorsú történetet hallani, ahol a beteg vagy fogyatékkal élő személyek segítségért fohászkodnak embertársaikhoz, hogy könyörületből adakozzanak számukra. A karácsonyt, a szeretet ünnepét is ez a szellemiség járja át, hiszen ilyenkor rengetegen végeznek önkéntes, karitatív tevékenységet és gyűjtenek adományokat a rászorulóknak.
Azonban a francia Didier Roche nem kért a könyöradományból, inkább úgy döntött, ő maga lesz a saját sorsának kovácsa. Azonban a saját vállalkozásának indításához mindenhol falakba ütközött, mivel egy bank sem akart neki hitelezni.
A vak francia férfi azonban minden akadályt leküzdött, hogy magának és a világnak bizonyítson, testi fogyatékossága ellenére képes a lehetetlenre. Mára már kilenc saját cége van és más látássérült és testileg hátrányos helyzetű sorstársának segít. Roche már 1995-ben vállalkozóvá vált és azóta segíti a gyengén látókat és a vakokat különböző segédeszközök gyártásával. Mindezt úgy, hogy ő is 100%-osan látássérült, vagyis vak.

Irigylésre méltó összefogás és szakmai segítség

2008 óta létezik az általa létrehozott H`up nevű hálózat, amely kimondottan a fogyatékkal élő vállalkozókat támogatja. Statisztikáik szerint ugyanis közel 75.000 fogyatékkal élő vállalkozó működtet cégeket Franciaországban, amely talán nekik is köszönhető, hiszen a hálózat működése alatt a korábbi számok több mint duplájukra nőttek.
A szervezkedés célja, hogy ingyenes tanácsokat adjon a rászoruló hendikepes vezetőknek. A támogatók között ugyanis megtalálhatóak az önkéntes jogászok, pénzügyi szakemberek, könyvelők is, akik díjmentesen nyújtanak szakmai segítséget és tanácsot a jogi és adminisztratív útvesztőben. A hálózat megteremtéséért és 10 éven át tartó vezetéséért, idén ki is tüntették Rochet a francia vállalkozók gálaestjén.
Az estén kijelentette, hogy az eddig befolyt adományból támogatási alapot hoznak létre, amelyből a lebetegedett és fogyatékossággal élő cégvezetők vállalkozását fogják továbbra is támogatni.

Hasonló bejegyzések