Sokszor csodálhatjuk az egzotikus szépségeket, a hosszú, fényes, gyönyörű hajkoronát, a tökéletes bőrt, és a vonzó ápoltságot. Az indiai nők testápolása a természetességen alapszik, rajonganak a tisztán növényi eredetű olajokban, az ínycsiklandó illatanyagokban gazdag készítményeket, és imádják az aromaterápiás kezeléseket. Ezen kívül pedig különlegesség, hogy a magőrleményekkel végzett dörzspeeling számukra listavezető.

Hagyományaik

Az indiai kultúráról fontos tudnunk, hogy minél világosabb egy menyasszony bőre, annál értékesebbnek számít a házasságkötés szempontjából. Ez tehát az előkelő származás alapja náluk. Ennek történelmi alapját az képezi, hogy társadalmuk értékrendjében az idők kezdete óta az északi, magas növésű, és ezzel együtt világosabb bőrszínű indoárja népek a déli, alacsonyabb növésű és sötétebb bőrtípusú dravidák felett állnak. A déli típusúak így mintegy kompenzálásképpen, értékük növelése érdekében folyamatosan arra törekednek, hogy minél ápoltabbak, és vonzóbbak legyenek.

Csodálatos ajurvéda

Hagyományaikban nagy szerepet kapnak az ajurvédikus kozmetikai kezelések. Kedvenc alapanyagaik a henna mellett a fajéj, a jázmin, édesgyökér, gyömbér, kurkuma, és a kardamon. Ezekkel a természetes krémekkel, olajokkal, és készítményekkel bőrüket üdévé és gyönyörűvé varázsolják, mindemellett pedig annak egészségét is megőrzik. Az ajurvédikus kezelés során felhasznált termékek nem tartalmaznak semmilyen anyagot, amely az egészségre veszélyt jelentene, így a szenzitívebb bőrű hölgyek is bátran részesülhetnek a csodában.

Aromaterápia

Az ajurvédikus kezelések az illóolajakat általában nem használják alapvetően a gyógyításban, azonban a bőrápolásban ezt is sikerrel és szívesen alkalmazzák. A növények ereje és energiája, amit az illóolajok magukban hordoznak, varázslatos erővel bírnak az arcbőrre is. Ezek az aromaterápiás kezelések a belső harmónia, a nyugalom, és a boldogság érzését is magukkal hozzák, mint egy csodás mellékhatásként, így akár otthon, kedvenc készítményeinkbe is keverhetünk belőlük.

Hasonló bejegyzések