A női divatban most nagy uralomra tett szert a body, mely nem csupán egy fehérnemű típus, de a már hosszú évek óta újra ás újra visszatérő felsőruházati cikk is egyben. Mondjuk inkább kombináció, mert míg az alsó része alsóruházatként funkcionál, azaz bugyi, a felső része egyszerűen top.
A fast fashion üzletektől kezdve a neves márkákig, mindenhol igen tekintélyes választékba botlunk. Sőt, ha megnézzük a kisebb, feltörekvő divattervezőket, náluk is központi elem a body. De vajon mi lehet ennek a holminak a különlegessége? Mivel fogja meg úgy az embereket? Miért rajonganak érte a nők és férfiak egyaránt? Azért mert szép, izgalmas, bámulatosan sokszínű, minden stílusba beleillik és extra nőies.
Egy body-t viselő nő a férfiak számára igazi izgalmat jelent, hiszen mutat is magából meg nem is. Tulajdonképpen fehérneműben mutatkozik, de igazából mégsem. A body felsörésze általában ugyanolyan anyagú, mintájú, stílusú, mint a bugyi rész, így a férfiak fantáziája megkapja a csapásvonalat, azonban a rejtélyesség, a varázs megmarad, hiszen a bugyi nem látszik, ugyanúgy takarja nadrág vagy szoknya, ahogy bármely más esetben. De mégis van mit meglesni, mégis kapnak egy kis „mézes madzagot”. Gyanítom, mi nők is ezért szeretjük, hiszen a lételemünk a mézesmadzag húzogatása.
Többféle body létezik, vannak alul kapcsos, de összevarrt, belebújós fazonok is. Van szokványos bugyi, de tanga verzió is és a felső rész tekintetében pedig minden van, ami a felsőknél megoldható. Hosszú ujjú, rövid ujjú, ujjatlan, spagetti pántos, dekoltált, garbó, csipkés, sportos és még sorolhatnánk, határ a csillagos ég.

Hogyan hordjuk a body-t?

Nos, mivel roppant jól kombinálható ruhadarabról van szó, nem nagyon van megkötés. nyilvánvalóan önmagában utcára, bulira vagy munkahelyre nem alkalmas, ezt említenünk sem kell, de nadrággal vagy szoknyával szinte bárhová felvehető.
Az Oversize nadrágokhoz mindig testhezálló felsőt érdemes hordani, erre a célra pedig a legistenibb megoldást a body jelenti. Akár egy boyfriend nadrágot is extranőiessé tesz, a kontraszt bámulatos, úgyhogy csak bátran kísérletezzünk.
Ha nagyon kis hercegnősre szeretnénk venni a dolgot, hordhatjuk a mostanában oly divatos tüll szoknyákkal is kedvenc body-nkat.
Ha elegáns, irodai, üzleti vagy szülőiértekezletre való viseletre vágyunk, de nem akarjuk feladni dögös mivoltunkat, a body-t csodásan kombinálhatjuk egy blézerrel. Egy casual vagy farmer nadrág, egy body és egy blézer elegáns, mégis nőies viselet, és ha csak nem valami extrém body-ról van szó, nem is túlzottan kihívó.
Van viszont néhány szabály, amit be kell tartani. Body nem viselhető cicanadrággal sem utcára, sem bulira, sem munkára (kivéve, ha a szolgáltató ipar nem annyira legális részén dolgozik az ember lánya). Ugyanígy fontos, hogy sötét body-t nem veszünk fel világos nadrág alá és fordítva. A body alsó részének semmilyen módon nem szabad látszania, mert az már átcsap közönségességbe és így elvész az összes előny, amit ez a különleges ruhadarab adni képes.

Hasonló bejegyzések