Utazni mindenki szeret, pláne abban az esetben, ha hosszú és tartalmas utazásról van szó. Egyvalamit azonban senki sem zárt még a szívébe: ez pedig az állandó pakolgatás, ami sokak számára igazi kínszenvedés, hiszen nem lehet túl nagy csomagot vinni, sem túl kicsit, ez pedig rendkívül stresszes, hiszen az időjárás hosszabb távon megjósolhatatlan, az utazás során sem szeretnénk lemondani a kényelemről, ezen felül pedig ott sem kívánunk hiányt szenvedni semmiből sem. Amennyiben te is ettől a problémától szenvedsz, érdemes megfogadni az alábbiakat.

Ezeket pakoljuk a kényelem szempontjából

Ha szeretnénk már útközben is jól érezni magunkat, illetve a messzeségben is érezni akarjuk az otthon illatát, akkor soha ne hagyjuk otthon kispárnánkat, ami nem csak ott könnyíti meg az elalvást és a pihenést, hanem akár a buszon, repülőn vagy az autóban is az utazást. Érdemes egy kis plédet is magunkkal vinni, de ezt nyáron hanyagolhatjuk. Ha nekünk is problémát okoz, hogy menet közben felfrissítsük magunkat, akkor két nagyszerű dolgot tehetünk. Az egyik a testpermet, ami nem csak kellemes illatot biztosít számunkra a hosszú és bizony izzasztó utazás során, hanem ezen felül azonnal felfrissüléssel is szolgál majd számunkra.
A legtöbbünknek az utazás során az okoz problémát, hogy nem tudunk megfelelő helyen kezet mosni. Amennyiben nekünk is gyakran izzad a tenyerünk, és szeretnénk garantáltan fertőtleníteni, ezen felül pedig frissnek érezni, akkor vigyünk magunkkal kézfertőtlenítőt, ami nem csak étkezések előtt jön nagyon jól, hanem akkor is, amikor már magunkhoz sem szívesen érünk hozzá. Hotelekben, de az utazás során is nagyon jól jöhet, ha van nálunk egy megfelelő füldugó, valamint egy szemtakaró, hiszen pláne buszon sokszor jobb nem látni és hallani semmit, de ez a célállomáson is biztosan hasznos lesz.

Pakolás a ruházat tekintetében

A ruhák kapcsán a pakolás már egy kicsit nehezebb lesz, hiszen alapvetően nem sok helyünk lesz. Vegyünk limitnek egyetlen nagyobbacska bőröndöt személyenként, és próbáljuk meg azt kihasználni. Ami fontos, hogy alsóneműből mindig legyen elég, ezáltal abból legalább egy hétre elegendőt pakoljunk, és a helyszínen majd tudunk mosni, ha tovább maradunk. A ruhák pakolásnál vegyük figyelembe az úti cél sajátosságait. Amennyiben a nyár közepén vagyunk, felesleges vastag pulcsit és hosszú nadrágot pakolni magunknak, inkább hosszú ujjú pulóver legyen nálunk egy, a többi inkább póló és trikó, ami egyáltalán nem foglal nagy helyet.
Felsőből legyen legalább egy heti adag, de alsóból már elegendő lesz csak három, ami nőknél egy szoknya is lehet. Legyen szempont a könnyű tisztíthatóság és a kombinálhatóság, hogy a ruhaneműket egymással is fel tudjuk venni majd. Zárt cipő helyett vigyünk inkább szandált és papucsot, a kiegészítőket pedig vegyük fel az utazás során, így például a hőségben hasznos kalap nem foglalja el a helyet a táskában.

Hasonló bejegyzések