A betörések során a legtöbb esetben a nyílászárókon, általában az ajtón keresztül jut be az ingatlanba az illetéktelen betolakodó. A betörők éppen ezért már szépen kitapasztalták azt, hogy melyik ajtótípust miként, és hogyan lehet könnyedén feltörni. A gyengébb, silányabb minőségű zár van felszerelve, akkor sajnos valóban bajba lehetünk, hiszen azokat egy tapasztalt betörő 1 perc alatt fel tudja feszíteni egy egyszerű csavarhúzó segítségével is.

Így tudjuk távol tartani a betörőket az otthonunktól

Annak érdekében, hogy otthonunk, családunk, és értéktárgyaink folyamatosan, a legnagyobb biztonságba legyenek érdemes jobban odafigyelni arra, milyen zárat szereltetünk fel a bejárati ajtókra. Maga az ajtó és annak biztonsági zárrendszerének korszerűsége elengedhetetlen. Ha ki tudjuk választani a legmegbízhatóbb, legstrapabíróbb zárat, akkor a saját dolgunkat könnyítjük meg, hiszen ezeket biztosan egy betörő sem fogja tudni feltörni.
Ha azonban most szántuk rá magunkat, hogy lecseréljük a régi, elöregedett zárainkat, akkor érdemes lehet néhány dolgot fejben tartani. Új zár vásárlása előtt győződjünk meg arról, hogy ismerjük a zárcserére szoruló ajtó paramétereit, és típusát is. Ha ebben nem vagyunk biztosak, sajnos könnyen előfordulhat, hogy rossz zárat vásárolunk, mely ilyenkor egyenlő a felesleges pénzkidobással.
Zár vásárlásakor tudni kell az ajtó anyagát, méretét, emellett lényeges tudni azt is, hogy egy-vagy kétszárú ajtóról van szó. Az ajtó típusa lehet sima, hagyományos, biztonsági, műanyag ajtó vagy akár egyedileg elkészített ajtó is. Egy hagyományos zárbetét csere nem túl bonyolult, ennek ellenére a biztonsági ajtók trezorzárjának cseréje már kicsit nagyobb feladat lehet.
Az egyik legnagyobb védelmet nyújtó zár a hevederzár, mely szinte az összes ajtótípusnál alkalmazható. Otthonunk, és értékeink számára is elengedhetetlen a megfelelő védelem, és biztonság. A jó minőségű zárszerkezetek mellett érdemes lehet még riasztó-berendezésekkel és térfigyelő kamerákkal is bővíteni a biztonsági intézkedéseinket. Otthonunk ezek után biztosan nem lesz már olyan vonzó célpont még a legtapasztaltabb betörők számára sem.

Hasonló bejegyzések