A szerelem gyönyörű és fájdalmas érzés, mindenki találkozik vele az életében, mégis a legtöbben félve indulnak meg az útján. Akárhányszor elönt minket a pillangók repkedése a saját gyomrunkban, annyiszor teszünk fel egy alattomos kérdést: honnan tudhatom, hogy ő az igazi?

Egy párkapcsolat akkor lehetne tökéletes, ha két tökéletes félből állna. Azonban, mivel senki sem hibátlan, így biztosak lehetünk benne, hogy különböző nehézségekkel fogunk találkozni. Azonban mégsem lehetetlen rálelni a másik felünkre, csak érteni kell az apró jeleket.

Egyik ilyen lehet az, ha elfeledkezünk önmagunkról. Persze, nem arra kell gondolni, hogy az én lesz az utolsó dolog az életben, azonban most jobban érdekel minket a másik boldogsága. Sajnos a reklámokban azt sugallják, hogy csak magunkkal kell törődnünk, hiszen mi vagyunk azok, akik ezt teljes mértékben megérdemlik. Biztos így van?

Vajon azok, akik saját magukat teszik első helyre, és szinte átgázolnak a többieken boldogok? Nem. Sokkal jobb felépíteni egy olyan kapcsolatot, ahol a párok egymás boldogságát keresik. Ahol nem tabu a menstruáció, ahogy az átmeneti impotencia sem, mert a bizalomra épül.

Együtt könnyebb

Lehet, hogy sokszor érezzük azt, hogy akár egyedül is tudnánk élni. Ez azt jelenti, hogy nem függünk a másiktól, amit nem kell feltétlenül rosszul fordítani. A helyes kérdés inkább az lenne: akarsz egyedül élni? Lehet, hogy meg lennénk a szerelmünk nélkül, viszont, ha nem akarunk, mivel vele képzeljük el az életünket, akkor már tényleg komoly kapcsolatról van szó.

Az igazi szerelemben egymás segítői vagyunk, együtt dolgozunk, csak közösen bírjuk elviselni az előttünk álló nehézségeket. Azonban ezek a kapcsolatok nem jönnek csak úgy maguktól, hanem meg kell dolgozni értük. El kell nyomni a bennünk ébredő büszkeséges és egoizmust, és megadni a másiknak azt, amit mi is elvárunk tőle.

Ha ezek mellett tisztelettel és kedvesen bánunk egymással, és ismerjük a köszönöm és bocsánat szavakat, akkor tényleg nagy esélyünk van arra, hogy ez a kapcsolat egy életre szóljon.

Hasonló bejegyzések