Gyakran megesik, hogy a hétköznapi teendők és a mindennapi feladatok annyira lefoglalnak minket, hogy a párunkra már nem is jut annyi időnk, az intimitás pedig szép lassan kiveszik a kapcsolatból.

Ez persze nem törvényszerű, de manapság nagyon sok párkapcsolatban tapasztalható, hogy az évek múlásával a feleknek egyre kevesebb idejük van egymásra, egyre kevesebb az együtt töltött intim pillanat, az ágycsatákról már nem is beszélve. Persze akadnak olyanok is, akik tenni szeretnének ez ellen, szakembert keresnek fel, netán a neten kutatnak ötletek után, hogy mit is tegyenek.

A helyzet azonban az, hogy erre nincs kész recept. Ahhoz, hogy a vágy hosszú távon is megmaradjon, szükség van az intimitásra, ami nemcsak a fizikai intimitást jelenti, hanem az érzelmi és szellemi, intimitást is. Hiszen egy párkapcsolat alapja, hogy minden tekintetben biztonságba érezzük magunkat a másik mellett, és közel érezzük magunkat a másikhoz.

Ez persze a mindennapi feladatok mellett sosem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy ne aludjon ki a tűz, mindkét félnek tennie kell, nemcsak a pár egyik tagjának.

Legyen idő az intimitásra!

Nagyon fontos, hogy legyen időnk egymásra, és természetesen nemcsak a testi kapcsolatra gondolunk. A minőségi együtt töltött idő segít abban, hogy megmaradjon hosszú évek múltán az a bensőséges kapcsolat, ami a nehéz időszakokat is segít együtt átvészelni.

Persze sokan mondják, hogy annyi dolog és feladat van a mindennapokban, hogy pont egymásra nincs idő. Ez persze érthető, viszont változtatni csak odafigyeléssel és tudatossággal lehet.

Érdemes végiggondolni, hogy hol tudunk egy kis időt nyerni. Milyen feladatokat tudunk átadni másnak, a gyerekeknek vagy a barátoknak, esetleg melyek azok a feladatok, melyek túl sok időt vesznek el.

Egyáltalán szükség van mindenre, amit napi szinten csinálunk? Nem árt tudatosan tervezni, előre megbeszélni a közös programokat. Mivel a 24 órából nem tudunk többet varázsolni, kénytelenek vagyunk a meglévő 24 órát jobban beosztani, hogy több idő jusson egymásra. Ezt persze mindkét félnek akarnia kell.

Hasonló bejegyzések