Sokan félnek a társkereső oldalaktól, mert sok rajta a hazug ember, aki másnak mondja magát, mint aki. Természetesen nem mindenki lókötő, de azért nem árt, ha egy kicsit résen vagyunk, és nem mindent hiszünk el, amit leírva látunk. Hogyan jöjjünk rá, ha a beszélgetőpartnerünk nem mond igazat?

Úgy érzem, hazudik!

A világháló rendkívül jó terep annak, aki szeretne elbújni, és nem akarja, hogy bárki is felfedje a személyiségét. Így bárkiből lehet jóképű sármőr, vagy fürdőruhamodell, egy-egy kamuképet nem nehéz összevadászni a netről. Sokan megosztják életük minden pillanatát a közösségi oldalakon mindennemű szűrőt kikapcsolva, nem jelenthet problémát lelopni pár képet.
Hamar meg lehet érezni azt, ha valaki nem mond igazat. Gyanút kelthet, ha hetek, hónapok óta chatel velünk, mégsem akar személyesen megismerni bennünket, vagy elutasítja, állandóan elodázza, ha mi kérjük erre. Persze előfordulhat, hogy félénk emberről van szó, de ha szimpatikusak vagyunk a számára, akkor szedje már annyira össze magát, hogy a kedvünkért találkozzon velünk.
A „túl szép, hogy igaz legyen” képek is gyanút kelthetnek, ha utána mondjuk nem akar velünk még webkamerázni se, vagy legfeljebb koromsötétben, amikor nem látszik semmi sem belőle. Semmiképpen nem normális, ha olyan jó nő/férfi, hogy nem hajlandó megmutatni magát normális fényben.
Sok magányos, szerencsétlen ember elveti a sulykot, amikor nagyzolni próbál. Ha hihetetlennek tűnő dolgokat hallunk (milliós vállalkozása van, bejárta a fél világot, van egy yachtja), akkor nem árt, ha picit kételkedünk abban, hogy mindezek igazak. Természetesen lehet, hogy igaz, de a legtöbb gazdag ember nem szokott kérkedni a vagyonával meg a tulajdonával, jobban szeretnék, ha önmaga miatt kedvelnék, nem a vagyontárgyai miatt.

Mit tegyek, ha rájöttem?

A legjobb, amit tehetünk, ha azonnal megszakítjuk az illetővel a kapcsolatot. Semmi értelme egy szélhámossal randizni, vagy akár az időnket pazarolni rá, hiszen ha korábban hazudott, semmi sem fogja meggátolni abban, hogy ezt újra megtegye.

Hasonló bejegyzések